Новини 08 01 2024

  • 00:00, 08 яну 2024 г.
  • 3456
  • 0
  • 0
Семейство остана без дом, след като пожар изпепели къщата му в димитровградското село Крепост
В разгара на зимата семейство остана без дом, след като пожар изпепели къщата му в димитровградското село Крепост. Огънят, който пламнал в ранните часове на деня, е потушен. Цялата покъщнина обаче е унищожена. За щастие няма пострадали хора.




Глобиха двама хасковски лекари за издаване на фалшиви епикризи
Районен съд – Хасково освободи от наказателна отговорност и глоби с по 2 500 лв. лекари, издавали фалшиви епикризи, които да послужат пред ТЕЛК. Присъдите са след споразумение и не подлежат на обжалване и протест.



В кърджалийския квартал „Възрожденци“ недоволстват срещу списъка за саниране
Едва 8 блока, от общо 43 кандидатствали, са одобрени за саниране в община Кърджали. Живущите в сградите, останали в резервния списък, недоволстват и настояват за отговори.



Министър Цеков ще проведе срещи във връзка с отрязаните проекти за санирането
„Ще проведем срещи с всички недоволни кметове, за да обясним как е направена оценката на проектните предложения за саниране на многофамилни жилищни сгради“. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройство Андрей Цеков във връзка с масовото недоволство от неодобрените проекти за саниране по Плана за възстановяване и устойчивост.



Обществена поръчка за над 24 милиона лева обяви Община Хасково
Обществена поръчка за над 24 млн. лв. за ремонт и ново строителство на водопроводи обяви Община Хасково. В рамките на търга предстои местната администрация да сключи договори с 5 фирми за изпълнение на дейностите.



С над 840 000 лева ще обновяват сградата на читалището в село Смилян
Сградата на народно читалище „Проф. д-р Асен Златаров“ в село Смилян ще бъде напълно ремонтирана. Средствата за дейностите ще бъдат отпуснати по Националния план за възстановяване и развитие, след като Община Смолян получи одобрение на проекта си.



Обявиха конкурс за началник на РУО-Хасково
Официално обявиха конкурса за началник на Районното управление на образованието в Хасково. Желаещите да заемат ръководната позиция могат да подадат документи до 18 януари. Мястото се освободи, след като титулярът Веселина Павлитова се пенсионира.



Ще има ли скоростен път между Пловдив и Смолян?
В държавния бюджет за тази година са заложени средства за идеен проект за скоростен път от Пловдив през Смолян до Рудозем и границата с Гърция. Това обяви областният управител на Смолян Захари Сираков. Заедно с това вече е обявена обществената поръчка за технически проект за изграждане на трета лента в три участъка на сегашния републикански път между Асеновград и Смолян.



РИМ - Хасково отчита ръст на посетителите през миналата година
Ръст на посетителите с 27 % отчита Регионалният исторически музей в Хасково. Обектите са били разгледани от над 14 000 души, като най-голям скок се отбелязва при учениците. Измежду гостите има чужденци от над 20 държави.



Стартира онлайн гласуването за фотоконкурса „Хасково-светла коледна приказка“
Стартира онлайн гласуването за фотоконкурса „Хасково-светла коледна приказка“. Всички снимки и техните автори могат да бъдат видени на фейсбук страницата и инстаграм профила на общината. Крайният срок за гласуване е 14 януари.



Раздадоха безплатно над 15 000 дръвчета в Хасково
Стотици се наредиха на опашка, за да получат безплатни дръвчета в Хасково. Инициативата е на Гората.бг и се провежда за втора поредна година.




Григор Димитров покори Бризбейн
Григор Димитров покори Бризбейн. Хасковлията триумфира на тенис турнира в Австралия, след като на финала победи датчанина Холгер Руне. Димитров спечели мача с 2:0 сета. Така той завоюва първата си титла от шест години насам. Следващото предизвикателство пред Григор е Откритото първенство на Австралия.



“Арда“ Кърджали стартира зимната си подготовка
Шест контроли, от които две в България и четири в чужбина, ще изиграе тима на „Арда“ Кърджали по време на зимната си подготовка. Днес футболистите проведоха първата си тренировка.



„Саяна Хасково“ започна зимната си подготовка с трима нови играчи
„Саяна Хасково“ започна зимната си подготовка. Новите имена в състава на червено-белите са три.



Юношите на "Асти '91' останаха на четвърто място на хандбалната Купа България
Отборът на „Локомотив“ (Горна Оряховица) триумфира на хандбалната Купа България за юноши. На финала „железничарите“ победиха „Чардафон“ (Габрово). „Асти «91“ остана на четвърто място.

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 26 04 2024
Новини 26 04 2024
преди 3 дни
Новини 25 04 2024
Новини 25 04 2024
преди 4 дни
Новини 24 04 2024
Новини 24 04 2024
преди 5 дни
Новини 23 04 2024
Новини 23 04 2024
преди 6 дни
Новини 22 04 2024
Новини 22 04 2024
преди 1 седмица
Новини 19 04 2024
Новини 19 04 2024
преди 1 седмица

Категории

Последни новини