Новини 30 11 2023

  • 00:00, 30 ное 2023 г.
  • 4505
  • 0
  • 1
62-годишна жена пострада, след като бе блъсната от автомобил в Хасково
62-годишна жена пострада, след като бе блъсната от лек автомобил на хасковския бул. „Стефан Стамболов“. Инцидентът стана снощи малко след 19 часа. Възрастната жена е пресичала неправилно.




Над 40 пешеходци са глобени за неправилно пресичане само за месец в Хасково
Над 40 пешеходци са глобени само за месец от Пътна полиция - Хасково, защото не са пресичали на обозначените места. В момента органите на реда следят стриктно поведението на хората на пътя. Операцията е част от Акция „Зима“.



Прокуратурата в Стара Загора повдигна обвинение срещу митничаря Петър Янчев от "Капитан Андреево"
Окръжна прокуратура Стара Загора привлече като обвиняем  37- годишния митничар Петър Янчев от ГП “Капитан Андреево”, който беше задържан с голямо количество марихуана. Предстои да му бъде гледана мярката за неотклонение.



Откриха дрога в дома на мъж, разследван за трафик на мигранти
40 гр. метаамфетамин и 200 гр. марихуана откри полицията в жилището на 37-годишен мъж от Харманли. Имотът е претърсен вечерта вчера. Мъжът е с  мярка за неотклонение домашен арест, постановена по досъдебно производство за трафик на нелегални мигранти.



В Димитровград ще бъде създадена нова социална услуга
В Димитровград ще бъде създадена социална услуга Дневен център за деца с увреждания с програма „Ранна интервенция на уврежданията“. Това реши днес на своята редовна сесия местния общински съвет.



От днес до края на декември се заявяват данъчните облекчения за деца през работодателя
От днес родителите, които искат да ползват данъчните облекчения за деца или за деца с увреждания през работодателя си, е необходимо да заявят желанието си пред него, като подадат съответната декларация. Документите се подават по месторабота до края на годината, а работодателят може да възстанови данъка в срок до края на януари 2024 г.



НАП-Хасково продава просторно жилище в центъра на София
Националната агенция за приходите обяви на търг просторно жилище в централната част на София. Имотът е близо 125 квадрата. Намира се на третия етаж в жилищна сграда, която разполага с паркоместа. Районът е с асфалтирани междублокови пространства, зелени площи и детски площадки.




Предоставят 148 лв. еднократна енергийна добавка на хората с увреждания
Еднократна енергийна добавка от 148 лв. ще бъде предоставена на хората с увреждания в област Хасково до края на 2023 г. Тя ще се отпуска при положение, че лицата не са били подкрепяни финансово за отопление през предходния отоплителен сезон.



Нови кошчета за смет и детски съоръжения са поставени в 4 хасковски села
4 граждански бюджета са били реализирани през септември и октомври по Програмата за граждански инициативи на община Хасково и фондация "Хало". В рамките на проекта са поставени кошчета за смет и детски съоръжения в 4 села.



Над 200 души от туристическия бранш в Смолянско преминаха различни обучения
Над 200 души от туристическия бранш преминаха различни обучения за повишаване на управленските и маркетинговите си умения. Те бяха реализирани от Съюза на хотелиерите и ресторантьорите в партньорство с други организации.



БЧК Кърджали инициира акция за безвъзмездно кръводаряване
Ръст на кръводарителите отчитат в отделението по Трансфузионна хематология на кърджалийската болница. Днес там отново се проведе кръводарителска акция, а инициатор е Българският младежки червен кръст.



Откриват Коледния базар в Кърджали на 6-ти декември
Традиционният Коледен базар в Кърджали ще бъде открит на 6-ти декември. Къщичките, в които занаятчиите ще представят своите изделия, са 15 на брой. В две от тях ще се предлагат артикули с благотворителна цел.



Тракийците от Хасково изпращат коледни подаръци за българското неделно училище в Одрин
Коледни подаръци ще получат преди празниците децата от неделното българско училище в Одрин. Даровете ще бъдат предоставени от тракийци от региона.



Адрияно Дженев отпадна от тенис турнира в Тунис
Адрияно Дженев отпадна от тенис турнира в Тунис. Във втори кръг от надпреварата на сингъл хасковлията загуби с 2:0 сета от швейцареца Якуб Пол.



Отборът на ПМГ стана шампион по хандбал
В оспорван мач бе определен шампионът по хандбал на ученическите игри за юноши до 12 клас. Победата с един гол разлика завоюваха състезателите на ПМГ „Акад. Боян Петканчин“.

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 26 04 2024
Новини 26 04 2024
преди 3 дни
Новини 25 04 2024
Новини 25 04 2024
преди 4 дни
Новини 24 04 2024
Новини 24 04 2024
преди 5 дни
Новини 23 04 2024
Новини 23 04 2024
преди 6 дни
Новини 22 04 2024
Новини 22 04 2024
преди 1 седмица
Новини 19 04 2024
Новини 19 04 2024
преди 1 седмица

Категории

Последни новини