Новини 25 09 2023

  • 00:00, 25 сеп 2023 г.
  • 2060
  • 0
  • 0
9 партии и коалиции се регистрираха до момента в ОИК-Хасково
9 са регистрираните до момента партии и коалиции в Общинската избирателна комисия в Хасково. 3 от тях, както и един инициативен комитет са издигнали кандидати за кметския пост. Срокът за регистрация на листите и кандидатите за местните избори приключва утре



"Спаси Хасково" влиза в предизборната надпревара под името на ПП "Ние идваме"
Въпреки отказа на Общинската избирателна комисия „Спаси Хасково“ се регистрира за изборите на 29 октомври с пълна листа от 41-ин общински съветници. В бюлетината спасителите ще бъдат вписани под името на политическа партия „Ние идваме“.




Иво Димов се регистрира за предстоящите местни избори
Кметът на Димитровград Иво Димов се регистрира за участие в местните избори. Така той тръгна към евентуален 4-ти мандат. От ГЕРБ регистрираха и пълна листа с кандидати за общински съветници, както и за кметове на почти всички малки населени места.




Областният управител Никола Чанев влиза в битката за Кърджали за втори път
Областният управител на Кърджали Никола Чанев е кандидатът на ПП ГЕРБ за кмет на Кърджали. Той бе представен на пресконференция от областния координатор на партията Цвета Караянчева.



23 села в община Смолян ще избират кмет на кметство
Общо 11 партии и 4 коалиции се записаха в Общинската избирателна комисия в Смолян за участие в местните избори. Регистрирането на листи за съветници и кандидат-кметове все още е слабо.



Стара сграда рухна на хасковската улица "Панорама"
Стара сграда рухна на ул. „Панорама“ в Хасково. При инцидента няма пострадали хора. Мястото е оградено и обезопасено. Предстои да започне разчистването на строителните материали.



Новопостроеният закрит плувен басейн в Хасково отвори врати
Новопостроеният закрит плувен басейн в Хасково отвори врати. Комплексът беше официално открит на 24 септември. Лентата прерязаха кметът Станислав Дечев и президентът на фирмата изпълнител Михаил Александров.



За 15-ти пореден път в Златоград се проведоха Делюви празници
За 15-ти пореден път в Златоград се проведоха Делюви празници. Кулминацията беше възстановката на един пазарен ден отпреди 100 години.



Община Хасково получи награда за развитие на туризма
Награда за прилагане на добри практики за устойчив растеж на туризма в Община Хасково получи кметът Станислав Дечев. Отличието бе връчено на официална церемония в Министерството на туризма.



Детският спектакъл "Спящата красавица" вдига завесата на театралния сезон в Хасково
Премиерата на детския спектакъл „Спящата красавица“ бе представена днес в театър „Иван Димов“. Режисьор е Веселин Бойдев. Актьорският състав включва младите театрали Мартин Милчев, Нелина Михайлова и Стефана Дукова.



Художествена галерия „Станка Димитрова“ в Кърджали затвори за ремонт, но той така и не стартира
Ремонтът на покрива на Художествена галерия „Станка Димитрова“ в Кърджали се бави. В момента културната институция e затворена и отпраща посетители.



Щерю Щерев представи книгата си "Моята река"
„Моята река“ - така е озаглавена първата книга на хасковлията Щерю Щерев. Творбата бе представена в Регионална библиотека „Христо Смирненски“.



Зверев отново се оказа непреодолимо препятствие за Григор Димитров
Григор Димитров допусна загуба от Александър Зверев. В полуфинална среща от турнира в Чънду българинът отстъпи с 3-6/6-7 в тайбрека на 2 точки.



„Димитровград“ загуби домакинството си на „Сокол“ (Марково)
„Димитровград“ загуби домакинството си на „Сокол“ (Марково). Гостите спечелиха с 1:2.



ОФК "Хасково" записа трета поредна победа
В мач от четвърти кръг на областната футболна група ОФК „Хасково“ записа домакински успех над “Харманли”. Победата бе трета поредна за тима, воден от Живко Иробалиев.

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 26 04 2024
Новини 26 04 2024
преди 3 дни
Новини 25 04 2024
Новини 25 04 2024
преди 4 дни
Новини 24 04 2024
Новини 24 04 2024
преди 5 дни
Новини 23 04 2024
Новини 23 04 2024
преди 6 дни
Новини 22 04 2024
Новини 22 04 2024
преди 1 седмица
Новини 19 04 2024
Новини 19 04 2024
преди 1 седмица

Категории

Последни новини