Новини 05 01 2023

  • 00:00, 05 яну 2023 г.
  • 3164
  • 0
  • 2
Рекордно количество недекларирана валута са задържали през 2022 година на "Капитан Андреево"
Рекордно количество недекларирана валута са задържали митническите служители на Капитан Андреево през изминалата 2022 г. Това съобщи началникът на пункта Георги Господинов. По думите му повечето от парите са придобити незаконно.



Пикът на грипната вълна в Хасково се очаква след около 2 седмици
Пикът на грипа в Хасково се очаква в края на януари. Това съобщиха от Регионалната здравна инспекция. Към момента в града се засичат няколко различни вируса. Заболеваемостта на този етап е със средни стойности, но се очаква постепенно покачване.



От средата на годината ще започне кампанията по подмяна на печки на твърдо гориво с климатици в Хасково
От средата на тази година ще започне кампанията по подмяна на печките на твърдо гориво с климатици в Хасково. 35 млн. лв. може да получи местната администрация по програмата „Околна среда“. Идеята е по този начин да се намали замърсяването на въздуха от битово отопление.




Над 5% от жителите на Хасковска област заминават за чужбина заради по-високи заплати
Хасково е сред единайсетте области в страната, чиито жители в най-голям процент търсят препитание в чужбина. Над 5 % от населението е заминало да работи в други европейски страни през последните 10 години. Статистиката сочи, че основната причина за напускане на България е по-високото възнаграждение зад граница.



Стартира нов социален проект в Свиленград
116 възрастни и хора с увреждания в Свиленград ще могат да се възползват от новата социална услуга „Грижа в дома“, съобщават от общината. Подкрепата ще бъде насочена към улесняване достъпа на хората до здравни и социални услуги.




Спортна зала „Арпезос“ в Кърджали е в окаяно състояние
Повече от 50 години общинската спортна зала в Кърджали не е ремонтирана. В същото време там се провеждат срещи от волейболната Висша лига. За състоянието на сградата и опитите да се намери финансиране, разказваме в репортажа.



Започват да глобяват шофьорите в Смолян, които не се таксуват в зоните за платено паркиране
В Смолян започват да глобяват шофьорите, които спират в зоните за платено паркиране, без да се таксуват. От местната администрация предупреждават, че на автомобилите ще бъдат поставяни скоби.



Плащането за Синя зона в Кърджали ще е възможно и през Viber
До три месеца плащането на таксата за Синя зона в Кърджали ще е възможно и през приложението Viber. Как точно ще става това, разказваме в репортажа.



Служителите на бежанския център в Любимец бяха отличени на церемонията "Полицай на годината 2022"
Служителите на Бежанския център в Любимец получиха колективна награда на церемонията „Полицай на годината“. Тя се проведе в сградата на Министерството на вътрешните работи в София. Отличието е за предотвратяване на противозаконни действия на територията на лагера.



Заради необичайно топлото време в Смолян цъфнаха кокичета
На много места в Смолян цъфнаха кокичета. Януари започва с необичайно топло за планината време. Дори над 1000 метра надморска височина температурите са положителни.



Двама хасковлии ще участват на ДП по борба за мъже в класическия стил
Борците на „Ангел войвода“ подновиха тренировки след зимната пауза. Хасковлии се подготвят за състезанията от новия сезон. Първият шампионат от държавния календар е след седмица.

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Последни новини