22 °C

Община Първомай в топ 3 по незаконни сметища в областта

Община Първомай е между трите общини с най – много незаконни сметища в Пловдивска област е установила проверка на РИОСВ през месец април. Другите две общини са Хисаря и Калояново. Данните са изнесени на страницата на институцията. 26 са регистрираните незаконни сметища, заради които спрямо кметовете на селата Извор, Калековец, Православен, Леново, и на общините Калояново, Карлово, Първомай и Хисаря, ще бъдат предприети административно-наказателни мерки съгласно Закона за управление на отпадъците. 

Осемдесет и девет проверки на речни корита за замърсяване с отпадъци са извършили през април експертите от отдел „Управление на отпадъците и опазване на почвите“ по заповед на министъра на околната среда и водите.

Близо 30 проверки са извършени от експерти на РИОСВ – Пловдив по постъпили сигнали на „зеления“ телефон.

Издадените от РИОСВ – Пловдив наказателни постановления през април са на стойност 61 509 лв.

Подробният отчет за дейността на инспекцията и за постъпилите на „зеления“ телефон сигнали през април 2015 г. е публикуван на интернет страницата на РИОСВ –Пловдив 

http://plovdiv.riosv.com

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Go
  Gosheto
  1 0
  16:08, 12 май 2015
  Е все в нещо сме първи :)
 • 2
  Ра
  Раро
  4 0
  16:46, 12 май 2015
  Много боклуци в тая община, много нещо...
 • 3
  Та
  Тато
  19 0
  18:15, 12 май 2015
  По- доходоносно е да изтърсиш боклука на сметището в Дебър, да отчетеш курса до Асеновград и да вземеш икономията като допълнителни към заплатата пари или да купиш бракувана техника като комисионната е по- голяма от цената и!
Последни новини