16 °C

"Романтика" пеят с любов вече 20 години

Групата за шлагерни песни „Романтика” с р-л Соня Коджабашева при Образцово „Народно читалище св.св. Кирил и Методий – 1894г.” гр. Първомай отбеляза своя 20 годишен творчески юбилей, състоял се на 12 май в рамките на 43-те Майски културни тържества.

С изброяване на исторически факти в сценария започна специалната юбилейна вечер. Групата е създадена през 1995г. от Марияна Николова, която е и неин ръководител до 2008г. Оттогава и до момента диригент е Соня Коджабашева.
Още през първите две години групата натрупва богат и разнообразен репертоар, а участниците в нея и солистите - Илия Христозов, Антонина Богданова, Недялка Чурчулиева и д-р Антоан Каразапрянов отдават цялата си душа, за да са винаги между първите.
Много са и наградите, завоювани през годините – Петрич, Хасково, Пловдив, Кюстендил, Стара Загора, Обзор са само част от местата, където солистите и групата са получили високи отличия.
С по-различен сценарий бе изненадана публиката – изпълнителите в една ретро обстановка ни върнаха в годините назад на бялото сладко и романтиката.
Антонина Богданова, в дует с Недялка Чурчулиева и Ангел Чолаков с лиричните си изпълнения докоснаха носталгичната струна на публиката.
За да поздрави изпълнителите по случай юбилея, от Сливен за концерта специално пристигна д-р Каразапрянов, който акапелно, с неподражаемия си тенор изпълни „Белокаменна чешма” на Аспарух Лешников и „Докле е младост” в съпровод на Динко Терзиев.
Вече трета година танцовата двойка Нели Рускова и Хубен Хубенов внася разнообразие в концертната програма на „Романтика”.
С песни от 30-те до 80-те години бе изпълнен репертоарът на състава.
В краткото си слово Соня Коджабашева отбеляза, че песните на групата са любими шлагери от 60-те и 70-те години на миналия век. За това и мнозина си спомнят: „Бела Белинда”, „Торнеро”, „Сутрин рано”, „Ти при мен ела” и т.н. 
С вълнуващи думи, че: „България е животът ни, вярата ни, бъдещето ни, нашата мила страна”, групата изпълни финалната песен „Моя страна”.
Кошници с цветя и поздравителни адреси юбилярите получиха от кмета на общината Ангел Папазов и председателя на Общински съвет Дечко Петков.
Председателят на читалището Иван Караславов в приветствено слово поздрави групата, връчвайки юбилеен знак „120 години читалище в Първомай” на бившата ръководителка Марияна Николова и настоящата - Соня Коджабашева.
Кметът на общината Ангел Папазов отличи юбилярите с почетния Знак на града.
Много цветя получиха изпълнителите от публиката.

Текст и снимки: ОНЧ "Св.св. Кирил и Методий" - Първомай 

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 24.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ако днес се нуждаете от съвет, допитайте се до близък приятел или роднина. Така може да не се съмнявате в неговата лоялност. Видимо се нуждаете от промяна на обстановката около себе си. Сами можете да си създадете душевен комфорт, но също се погрижете и за близките си. Любовта ви се усмихва днес.
24 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
По-често давайте израз на добрите чувства към близките си, за да се радвате на взаимност. Духът ви ще укрепне и това ще се отрази благоприятно на живота ви. Въпросите, които ви вълнуват ще намерят по-бързо решението си, срещайки разбиране и подкрепа. Не правете компромиси с нещата, които са важни за вас.
24 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Планирате да свършите много неща днес, но ако не се организирате по подобаващ начин, едва ли ще доволни от резултатите, които постигате. Част от вас губят прекалено много време в колебания и това едва ли ще им помогне да се вместят в предвидените за работата им срокове. Можете да оползотворите свободното си време с активно раздвижване или спорт.
24 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
По никакъв друг начин не виждате изхода от нещата за себе си, освен като победители. Това ви поведение ви поставя най-отпред и ви мотивира да дадете най-доброто от себе си. Нямайте колебания относно начина си на действие, вие знаете къде са силните ви страни. Ще имате подкрепа, ако такава ви е нужна.
24 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще останете доволни днес от това, което се случва около вас. Имате възможността да изпълните намеренията си и го правите по блестящ начин. Измъквате се ловко от деликатна ситуация и то в печеливша позиция. Ще ви се наложи да изчакате още нещо, което досега не ви се е отдавало, скоро ще успеете да го направите според предварителните си планове.
24 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Очаква ви дълго мечтан ден в домашна обстановка, където атмосферата едва ли ще бъде нарушавана от разноречия и други неприятни неща. Наслаждавайте се на спокойствието си и ако имате време подгответе плановете си за предстоящата седмица.
24 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Придържайте се към онова, което се изисква от вас, за да не ви вземат за особняци. Желаете да имате повече свобода, но засега се задоволете с това, което ви се предлага. Ще намерите верния път към сърцето на желания от вас човек, но трябва и вие да дадете от себе си повече.
24 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
След усилията ви напоследък парите няма да закъснеят. Постепенно възстановявате обичайния си ритъм на живот. Без излишни усилия получавате това, което искате. Добри новини свързани с близките ви правят деня ви още по-хубав. Съвместни ангажименти ви дават възможност да получите добри позиции.
24 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Помислете кое е най-доброто за вас и семейството, и с него се заемете. Краткосрочните цели са за предпочитане, виждате резултатите веднага и това ви дава сили да продължите. Освен това се нуждаете и от почивка, а също и от развлечения. Дали ще ви стигне времето всичко…
24 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днешният ден едва ли ще си останете у дома. Независимо с какво ще го свържете, бъдете сигурни, че ще останете доволни от прекараното време. Разтоварвате се сред хора, които не сте виждали отдавна или пък виждате за пръв път. При всички случаи промяната на обстановката ви се отразява особено добре.
24 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще имате възможност да изчистите някои стари задължения. В интимен план искреността би ви донесла успех, колкото и невероятно да звучи. Бъдете открити за желанията си и може да се изненадате от споделената обич, която ще срещнете. Приемате на доверие думите на непознат за вас, но не се лъжете.
24 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С желание ще се погрижите за близките ви хора, но и не само защото ще бъдете помолени за това. Добре съзнавате, че помагайки им да подредят живота си, помагате и на себе си. Изразявайки уважение към мнението на околните, ще откриете, че симпатиите ви са взаимни и от това ще последват интересни развития.
24 окт 2020
Последни новини