"Романтика" пеят с любов вече 20 години

Групата за шлагерни песни „Романтика” с р-л Соня Коджабашева при Образцово „Народно читалище св.св. Кирил и Методий – 1894г.” гр. Първомай отбеляза своя 20 годишен творчески юбилей, състоял се на 12 май в рамките на 43-те Майски културни тържества.

С изброяване на исторически факти в сценария започна специалната юбилейна вечер. Групата е създадена през 1995г. от Марияна Николова, която е и неин ръководител до 2008г. Оттогава и до момента диригент е Соня Коджабашева.
Още през първите две години групата натрупва богат и разнообразен репертоар, а участниците в нея и солистите - Илия Христозов, Антонина Богданова, Недялка Чурчулиева и д-р Антоан Каразапрянов отдават цялата си душа, за да са винаги между първите.
Много са и наградите, завоювани през годините – Петрич, Хасково, Пловдив, Кюстендил, Стара Загора, Обзор са само част от местата, където солистите и групата са получили високи отличия.
С по-различен сценарий бе изненадана публиката – изпълнителите в една ретро обстановка ни върнаха в годините назад на бялото сладко и романтиката.
Антонина Богданова, в дует с Недялка Чурчулиева и Ангел Чолаков с лиричните си изпълнения докоснаха носталгичната струна на публиката.
За да поздрави изпълнителите по случай юбилея, от Сливен за концерта специално пристигна д-р Каразапрянов, който акапелно, с неподражаемия си тенор изпълни „Белокаменна чешма” на Аспарух Лешников и „Докле е младост” в съпровод на Динко Терзиев.
Вече трета година танцовата двойка Нели Рускова и Хубен Хубенов внася разнообразие в концертната програма на „Романтика”.
С песни от 30-те до 80-те години бе изпълнен репертоарът на състава.
В краткото си слово Соня Коджабашева отбеляза, че песните на групата са любими шлагери от 60-те и 70-те години на миналия век. За това и мнозина си спомнят: „Бела Белинда”, „Торнеро”, „Сутрин рано”, „Ти при мен ела” и т.н. 
С вълнуващи думи, че: „България е животът ни, вярата ни, бъдещето ни, нашата мила страна”, групата изпълни финалната песен „Моя страна”.
Кошници с цветя и поздравителни адреси юбилярите получиха от кмета на общината Ангел Папазов и председателя на Общински съвет Дечко Петков.
Председателят на читалището Иван Караславов в приветствено слово поздрави групата, връчвайки юбилеен знак „120 години читалище в Първомай” на бившата ръководителка Марияна Николова и настоящата - Соня Коджабашева.
Кметът на общината Ангел Папазов отличи юбилярите с почетния Знак на града.
Много цветя получиха изпълнителите от публиката.

Текст и снимки: ОНЧ "Св.св. Кирил и Методий" - Първомай 

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини