20 °C

"Романтика" пеят с любов вече 20 години

Групата за шлагерни песни „Романтика” с р-л Соня Коджабашева при Образцово „Народно читалище св.св. Кирил и Методий – 1894г.” гр. Първомай отбеляза своя 20 годишен творчески юбилей, състоял се на 12 май в рамките на 43-те Майски културни тържества.

С изброяване на исторически факти в сценария започна специалната юбилейна вечер. Групата е създадена през 1995г. от Марияна Николова, която е и неин ръководител до 2008г. Оттогава и до момента диригент е Соня Коджабашева.
Още през първите две години групата натрупва богат и разнообразен репертоар, а участниците в нея и солистите - Илия Христозов, Антонина Богданова, Недялка Чурчулиева и д-р Антоан Каразапрянов отдават цялата си душа, за да са винаги между първите.
Много са и наградите, завоювани през годините – Петрич, Хасково, Пловдив, Кюстендил, Стара Загора, Обзор са само част от местата, където солистите и групата са получили високи отличия.
С по-различен сценарий бе изненадана публиката – изпълнителите в една ретро обстановка ни върнаха в годините назад на бялото сладко и романтиката.
Антонина Богданова, в дует с Недялка Чурчулиева и Ангел Чолаков с лиричните си изпълнения докоснаха носталгичната струна на публиката.
За да поздрави изпълнителите по случай юбилея, от Сливен за концерта специално пристигна д-р Каразапрянов, който акапелно, с неподражаемия си тенор изпълни „Белокаменна чешма” на Аспарух Лешников и „Докле е младост” в съпровод на Динко Терзиев.
Вече трета година танцовата двойка Нели Рускова и Хубен Хубенов внася разнообразие в концертната програма на „Романтика”.
С песни от 30-те до 80-те години бе изпълнен репертоарът на състава.
В краткото си слово Соня Коджабашева отбеляза, че песните на групата са любими шлагери от 60-те и 70-те години на миналия век. За това и мнозина си спомнят: „Бела Белинда”, „Торнеро”, „Сутрин рано”, „Ти при мен ела” и т.н. 
С вълнуващи думи, че: „България е животът ни, вярата ни, бъдещето ни, нашата мила страна”, групата изпълни финалната песен „Моя страна”.
Кошници с цветя и поздравителни адреси юбилярите получиха от кмета на общината Ангел Папазов и председателя на Общински съвет Дечко Петков.
Председателят на читалището Иван Караславов в приветствено слово поздрави групата, връчвайки юбилеен знак „120 години читалище в Първомай” на бившата ръководителка Марияна Николова и настоящата - Соня Коджабашева.
Кметът на общината Ангел Папазов отличи юбилярите с почетния Знак на града.
Много цветя получиха изпълнителите от публиката.

Текст и снимки: ОНЧ "Св.св. Кирил и Методий" - Първомай 

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 04.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Промените около вас могат да ви създадат напрежение и да станете по-малко решителни. Не се притеснявайте, с помощта на колеги и приятели бързо ще се справите с възникващите проблеми и ще продължите напред. Новости от интимен характер ще зарадват някои от вас. Финансови придобивки.
04 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес сте в обичайното си енергично състояние и не пестите усилията си в нито една част от работата си. Стараете се всичко, с което се заемете да бъде свършено по най-добрия начин и наистина ще успеете да го постигнете. Имате интересни идеи относно нововъведенията на работното си място, но най-добре ще е да ги обсъдите подробно с хората, с които работите.
04 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Анализирайки обстоятелствата около вас, ще откриете решение на проблемите си. Изискват се навременни действия, за да подобрите условията на работа и живот, както и отношенията си с партньора. Не чакайте друг да прояви активност, вместо вас. Вземете се в ръце и действайте.
04 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Разпределете времето си така, че да ви стигне и за работата, която имате, и за общуване с близки хора. Ще получите ценна информация, които до голяма степен ще улеснят задачите ви и ще ви направи водещи в проекта ви, стига да не я пренебрегнете. Доверието ви е оценено и се връща многократно.
04 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Радвате се на разбирателство навсякъде около вас днес, което ви дава възможност да изпълните намеренията, които имате без да ви пречат излишно. Съобразявате се с желанието на свой близък, въпреки че това не е влизало в плановете ви за днес. Опитайте се на си починете вечерта, ще се получи добре ако организирате нещо съвместно със свои приятели.
04 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Без да стоите в нечия сянка ще покажете истинските си възможности днес. Успешно ще се включите в благотворителна акция и без да изтъквате заслугите си, ще работите в името на хуманността. Ако оцените това, което имате ще се чувствате щастливи. И е така, постиженията ви са безспорни, но предстои да извървите още.
04 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
На работното място ще навлизат нови тенденции. Това ще ви накара да потърсите и нови източници на информация и пътищата за реализацията им. Посоката на мислите ви ще се пренесе и в личният ви живот и с нов подход ще създавате връзки, и ще влизате в обвързващи ви договорености. Събитията ще се развиват ускорено, но не се плашете. Имате достатъчно прозорлив поглед и ще съумеете да направите най-доброто, на което сте способни.
04 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изпълнени сте с добри намерения да приключите делова задача и това допълнително ще ви мотивира да й се посветите и днес. Ще си осигурите нужните ви средства и ще планирате почивката си. Харесвани неща ще станат ваши и ще повишат настроението ви, давайки простор и на щедростта ви към други хора.
04 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще научите факти, които ще променят отношението ви към колеги или делови партньори и това ще ви подтикне към самостоятелни действия. Старателно си вършете работата и не се взирайте в несъвършенствата на другите, за да не загубите от силата си. По-малко забележки и критики, от тях няма да станете по-доволни, напротив.
04 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бъдете предпазливи при контактите си с търговци и при каквото и да е боравене с пари. Вероятността днес да се опитат да ви измамят със значителна сума е доста голяма. Привлекателна за вас личност от противоположния пол откликва на опитите ви за сближаване. На верен път сте и съвсем скоро ще се радвате на пълен успех в тази насока.
04 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
С хората, които споделят идеите ви ще реализирате поредния си проект, постигайки най-доброто до тук. Успехът ви ще се отрази на финансите и самочувствието, както и на взаимоотношенията ви с околния свят. Други ще се посветят на любими неща, в които влагат сърцето си.
04 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще можете да свършите планираната си за днес работа. Нямате причини за притеснения и успешно ще се реализирате. Околните ще ви търсят за съвет и емоционална подкрепа. В личен план ще трябва да положите повече усилия, ако желаете да запазите интереса, на някой към вас.
04 авг 2020
Последни новини