Тони Димитрова и Георги Иванов откриха концерт в Дебър

    Двама малчугани, носещи името на известната ни певица Тони Димитрова и първия български космонавт Георги Иванов откриха концерта „Огърлица от песни“, организиран от читалище „Пробуда“ – Дебър по случай Международния ден на музиката.

    Тони и Гошко започнаха „ударно“ с хита от 80-те на супер популярната тогава група „Шортс“, „Коман са ва?“, по-късно изпълнена на български от Стефан Данаилов и Вероник Жано.

    В концерта беше включена и вокалната фолклорна група „Дебърче“ донесла множество награди на читалището през последните години.

    Към малките маниста в „Огърлицата“ се присъедини ученикът Иван Иванов, който показа майсторство не само като певец, но и като китарист.

    Водещият, сценарист и режисьор на събитието Ангел Ангелов разказа на присъстващите забавни случки от живота на музикантите, интересни факти и свързани с музиката. Той  отбеляза, че 1 октомври е ден както на музиката, така и на поезията, затова даде думата на Ангелина Славова и Марияна Запрянова да прочетат прекрасни стихове, превърнати в неувяхващи български песни.

    Голямото раздвижване на сцената настъпи когато микрофонът взе Янка Чакова. След няколко хита към нея се присъедини Запрян Петелов, за да изпълнят популярната песен на фамилия „Тоника“ , „Здравей, как си приятелю“, а дуетът им спонтанно се превърна в трио, когато се включи и Атанаска Тенева. Това направи атмосферата още непринудена и приятелска.

     Запрян Петелов прибави малко руски език и завърши с “разкършащото“ парче на Георги Минчев „Когато рокендролът беше млад“.

    Огърлицата беше „завързана“ групата за популярни песни „Настроение“.

    Публика и изпълнители се разделиха с пожелание за здраве, късмет и нови срещи, а към това добавиха и идеята на следващата година участниците да излязат на финала с общ хит.

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини