5 °C

Кучетата, обикалящи около „Кротнев“, стават все повече

Изображение 1 от 2

  Глутницата от кучета, които са се заселили и живеят в развалините на бившето предприятие „Кротнев“, стават все повече и все по-агресивни и нахални. Преди няколко месеца до Община Първомай беше подаден сигнал за живеещите там четириноги, но мерките, взети от еколозите, са меко казано „неефикасни“. Тогава екип посети мястото, регистрира наличието на кучета и вместо отговор на подадената жалба изпрати копие на писмо. С него собствениците на имота са „предупредени“, че заедно със рушащите се сгради вече имат и домашни любимци. В писмото се казва, че забелязаните кучета не са чипирани и собствениците им подлежат на санкция, ако не го направят в кратки срокове.

  Опитът показва, че това писмо е формално свършена работа. Притежателите на този имот от години са издирвани, за да обезопасят фасадата на улица „Любен Каравелов“ и до момента това не е дало резултат. Същите ще бъдат последствията и с кучетата, които обитават сградата на бившето шивашко предприятие.

  Parvomai.NET разполага с множество снимки и клипове, които показват как глутницата се разхожда като пълноправен собственик на земите около имота, чифтосват се и лаят след преминаващите автомобили. Това, което се забелязва е, че от пазар на пазар към тях се присъединяват още кучета, най-вероятно изоставени от придошлите им стопани.

  Трябва да отбележим, че не само общината има сбъркано отношение към проблема. Тяхното поведение се диктува от недомислия в Закона, според който няма начин безстопанствените кучета да бъдат прибрани. Това принуждава гражданите да имат нехуманно отношение към четириногите.

  Теодора Кирякова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (8)

  • 1
   Пр
   преброител
   3 0
   10:33, 3 окт 2018
   В този момент глутницата се излежава в западния край на гаровия перон-ха,ха
  • 2
   Пи
   Питагор
   9 -4
   10:35, 3 окт 2018
   Аспирини в кренвирша или копърка с антифриз ?! Май това е решението 😕
  • 3
   По
   потърпевш
   11 -2
   12:04, 3 окт 2018
   Не само в "Кротнев" и край гарата, обикалят около училищата, около пазарите , по центъра и въобще в целия град. Движа се постоянно с велосипед, те скачат след мен, лаят. Трудно намирам безопасни улици за придвижване. Колкото и законът да връзва ръцете на някого, нека градоначалникът, като главен управляващ на повераната му територия, вземе животоспасяващи хората мерки.
  • 4
   Ху
   хуманист
   3 -3
   13:43, 3 окт 2018
   Общината да предприеме мерки по излавяне то им и закарване в кучкарник!
  • 5
   Лу
   Лудото Коле
   9 0
   16:00, 3 окт 2018
   ни мойте бара кучетата! Те имат повече права от вас! Първомай е вече на тях - на кучетата, те повече го заслужават!
  • 6
   Iv
   Iv
   9 -3
   18:46, 3 окт 2018
   Че глутницата в понеделник преди обяд си се разкарваха най- спокойно пред съда и лаеха зверски явно срещу нов придошъл, който се опитваше май да се хареса на женска, а хората минаваха, подсмихваха се казваха ужас и продължаваха. Явно докато не пострада някой човек няма да се вземат мерки. За нас живеещите около парка и центъра стана доста опасно да излизаме и да се прибираме по малките часове за работа, но на никой институциите нехаят!
  • 7
   Пр
   предложение
   4 0
   13:02, 4 окт 2018
   Има решение на проблема.Единия от зам.кметовете с лекота ,ще реши проблема с бездомните кучета.Той по какви подвизи извършва, та някакви кучета ли няма да ОПРАВИ.
  • 8
   No
   noric
   3 0
   22:23, 6 окт 2018
   Безхаберие и липса на перспектива, рутина и административна слабост, единствен стремеж за облагодетелстване на всеки един от кметовете ... по отделно. Празен град, пълен с бездомни кучета и ц*****. Града на Ангелa.

  Хороскоп за 28.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  От заниманията си ще спечелите, както в духовен, така и в материален план. От вас зависи дали ще постигнете очакваното удовлетворение от работата и срещите си. Преодолейте инерцията си и ще бъдете възнаградени. Любимият човек очаква повече от вас и вие знаете как да го удовлетворите.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес ще се окажете в центъра на страстите на хората около вас и ролята на техен регулатор като ще ли е точно за вас. Приемате спокойно всяко нещо, случващо се на близките ви и сте в състояние трезво да прецените всяка ситуация. Възможно е обаче това да ви поизтощи, затова не забравяйте навреме да помислите за себе си.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Не разполагате с нужната ви информация и докато не си я набавите, сте възпрепятствани да вземете окончателно решение. Настроението ви ще се подобри и делата ви ще потръгнат напред, за това ще се погрижи доверен човек, с когото имате засилено общуване. Промените в семейството ще ви накарат да се съобразявате с тях.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Материални придобивки ще подобрят настроението ви. Нямате причини да сте недоволни от живота си. Дава ви се добра възможност да успеете, от вас зависи на къде ще насочите интересите и усилията си. Не търсете несъществуващи причини да се оплаквате, има толкова неща, заради които си струва да се живее.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Очаква ви натоварен ден, по време на който ще ви се налага да взимате решенията си в движение. Бъдете готови за всякакви изненади и не смятайте каквото и да било да абсолютно сигурно. Установявате връзка с изключително полезен за вас човек, който занапред много ще ви помага. Предстоят ви приятни мигове с любимия човек, не се лишавайте от тях заради работата си.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Изяви за онези, които се занимават с творческа дейност. Имате изострена чувствителност и това ви помага да усещате и претворявате вълненията си така, че да бъдат интересни за широката публика. Обърнете повече внимание на сърдечната си връзка и не наранявайте човека, дръзнал да търси от вас любов.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ако потърсите път, ще го откриете, независимо на къде сочи той. Съюзите ли се с любовта, ще развиете нови качества и ще станете по-добри. Това е сигурно, работете и за духовното си усъвършенстване, няма да ви липсва подкрепа. В бизнеса са възможни изненади от конкурентите ви.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Добри новини свързани с професионалните ви ангажименти или тези на ваши близки ще ви радват днес. Може да се наложи да промените плановете си за близкото бъдеще и то в желана насока. Откриват ви се нови перспективи и е много вероятно мислите ви да бъдат изцяло насочени в тази насока и въобще да не ви е до забавления.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не пропускайте да поздравите близък човек за успеха му, както и да се погрижите за собствените си дела. Изглаждане на различията помежду ви може да направи чудеса за вас. С приятели ще ви бъде по-лесно да намерите верния тон и в компанията им да се забавлявате вечерта.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Повечето от вас ще се вълнуват от проблемите на работното място. Енергията, която влагате ще направи възможно постигането на целите, а също така няма да ви липсват и развлечения. Любовта е сред темите, които живо ви интересуват и ще й отделите подобаващо място в мислите и постъпките си.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Прекалено емоционални сте и това може да ви попречи в осъществяването на плановете ви. Срещите ви с различни хора ще засилят увереността ви и ще внесат повече яснота в делата ви. Обърнете внимание на интимния си партньор, особено, ако сте го наранили. Незабавно му се извинете и направете нещо специално за него.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Днес ще успеете да се справите с проблем, който сте смятали за много трудно разрешим. Наистина няма да ви е лесно, но вие сте упорити когато се касае за работата ви. Не прибързвайте в решенията си, а разчитайте на подкрепата и съветите на близките си хора. Предстои ви приятно прекарване вечерта, не го пропускайте.
  28 фев 2020
  Последни новини