15 °C

Кучетата, обикалящи около „Кротнев“, стават все повече

Изображение 1 от 2

  Глутницата от кучета, които са се заселили и живеят в развалините на бившето предприятие „Кротнев“, стават все повече и все по-агресивни и нахални. Преди няколко месеца до Община Първомай беше подаден сигнал за живеещите там четириноги, но мерките, взети от еколозите, са меко казано „неефикасни“. Тогава екип посети мястото, регистрира наличието на кучета и вместо отговор на подадената жалба изпрати копие на писмо. С него собствениците на имота са „предупредени“, че заедно със рушащите се сгради вече имат и домашни любимци. В писмото се казва, че забелязаните кучета не са чипирани и собствениците им подлежат на санкция, ако не го направят в кратки срокове.

  Опитът показва, че това писмо е формално свършена работа. Притежателите на този имот от години са издирвани, за да обезопасят фасадата на улица „Любен Каравелов“ и до момента това не е дало резултат. Същите ще бъдат последствията и с кучетата, които обитават сградата на бившето шивашко предприятие.

  Parvomai.NET разполага с множество снимки и клипове, които показват как глутницата се разхожда като пълноправен собственик на земите около имота, чифтосват се и лаят след преминаващите автомобили. Това, което се забелязва е, че от пазар на пазар към тях се присъединяват още кучета, най-вероятно изоставени от придошлите им стопани.

  Трябва да отбележим, че не само общината има сбъркано отношение към проблема. Тяхното поведение се диктува от недомислия в Закона, според който няма начин безстопанствените кучета да бъдат прибрани. Това принуждава гражданите да имат нехуманно отношение към четириногите.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (8)

  • 1
   Пр
   преброител
   3 0
   10:33, 3 окт 2018
   В този момент глутницата се излежава в западния край на гаровия перон-ха,ха
  • 2
   Пи
   Питагор
   9 -4
   10:35, 3 окт 2018
   Аспирини в кренвирша или копърка с антифриз ?! Май това е решението 😕
  • 3
   По
   потърпевш
   11 -2
   12:04, 3 окт 2018
   Не само в "Кротнев" и край гарата, обикалят около училищата, около пазарите , по центъра и въобще в целия град. Движа се постоянно с велосипед, те скачат след мен, лаят. Трудно намирам безопасни улици за придвижване. Колкото и законът да връзва ръцете на някого, нека градоначалникът, като главен управляващ на повераната му територия, вземе животоспасяващи хората мерки.
  • 4
   Ху
   хуманист
   3 -3
   13:43, 3 окт 2018
   Общината да предприеме мерки по излавяне то им и закарване в кучкарник!
  • 5
   Лу
   Лудото Коле
   9 0
   16:00, 3 окт 2018
   ни мойте бара кучетата! Те имат повече права от вас! Първомай е вече на тях - на кучетата, те повече го заслужават!
  • 6
   Iv
   Iv
   9 -3
   18:46, 3 окт 2018
   Че глутницата в понеделник преди обяд си се разкарваха най- спокойно пред съда и лаеха зверски явно срещу нов придошъл, който се опитваше май да се хареса на женска, а хората минаваха, подсмихваха се казваха ужас и продължаваха. Явно докато не пострада някой човек няма да се вземат мерки. За нас живеещите около парка и центъра стана доста опасно да излизаме и да се прибираме по малките часове за работа, но на никой институциите нехаят!
  • 7
   Пр
   предложение
   4 0
   13:02, 4 окт 2018
   Има решение на проблема.Единия от зам.кметовете с лекота ,ще реши проблема с бездомните кучета.Той по какви подвизи извършва, та някакви кучета ли няма да ОПРАВИ.
  • 8
   No
   noric
   3 0
   22:23, 6 окт 2018
   Безхаберие и липса на перспектива, рутина и административна слабост, единствен стремеж за облагодетелстване на всеки един от кметовете ... по отделно. Празен град, пълен с бездомни кучета и ц*****. Града на Ангелa.

  Хороскоп за 22.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще мобилизирате вътрешните си сили и ще се справите с възникващите затруднения днес. Ще получите подкрепата на онези, на които сте помагали и обединявайки усилията си, ще ви бъде по-лесно да продължите напред. Лидерските ви заложби ще излязат на преден план и смело ще убеждавате някого в предимствата на идеите си.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Приемайки новото и прилагайки го на практика в едно с познатите средства, ще работите ползотворно за изпълнение на поставените си цели. Няма да пропуснете нищо важно и ще се погрижите за детайлите около реализацията на важно събитие, така, че да не липсва настроение и всичко, което се изисква от вас.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Успеете ли да разпознаете и назовете скритите си тревоги, ще постигнете победа, водеща към върхове. Възможно е застъпничеството ви за някого да ви постави в неблагоприятна светлина пред други, но приятелството е важно за вас. В открит разговор ще споделяте мислите си с близки хора и ще търсите мнението им.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Делово предложение ще насочи мислите ви в по-практични рамки. Помислете, заслужава си да поемете риска, още повече, че сте подготвени за подобни предизвикателства. И други неща ще повишат настроението ви. Вслушайте се в желанията си, отворете сетивата си, не оставяйте безразлични към любовта.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Бъдете реалисти и не очаквайте прекалено много от наскоро създала се ситуация. Очаква ви по-благоприятен период, затова точно сега не избързвайте с действията си. Днес имате страхотен успех сред противоположния пол, използвайте чара си. Втората част на деня ще е особено успешна за вас в личен план.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Прекалено активни сте днес, за да почивате затова търсите всевъзможни начини да оползотворите енергията си. Работа по дома или нещо, свързано с него ще занимава голяма част от вас. Въпреки това обаче не пропускайте предложението на приятел за приятно мероприятие. Ако успеете да съчетаете и двете със сигурност ще останете най-доволни от този ден.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще се съобразявате с високите си изисквания и ще дадете предимство на естетическите си възприятия. Това за някои означава влагане на повече усилия в конкретна задача, за това пък резултатите ще ви удовлетворят. Упорството ви ще довежда всичко, с което се захванете до успешен край.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Съсредоточени сте и не допускате грешки. Съвсем близо сте до крайния успех. Близките ви проявяват разбиране и едва ли ще ви ангажират допълнително. Привличате вниманието на важен за вас човек. От тук нататък всичко е във вашите ръце. Някои от вас се държат прекалено самоуверено на моменти граничещо с арогантността. Това едва ли ще се приеме радушно.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Притесненията на някои, свързани с промяна на работното място няма да са за дълго. Ще откриете подходящите хора, с които ще се сработите бързо и така ще навлезете в новата си среда. Приятелски настроен към вас човек ще ви покаже, че оценява присъствието ви и заедно можете да постигнете много.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Хубави емоции ще разнообразят деня ви, ще ви направят активни и усмихнати. Психическата ви уравновесеност и душевна хармония ви позволяват да осъзнаете своята уникалност. Активни и уверени ще откриете за себе си много истини, които до сега са ви убягвали. Някои от вас ще пътуват, но не поемайте излишен риск.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Намерете достоен начин да се разделите с хора, които са ви разочаровали, но ги обичате. Ако трябва се вслушайте в съветите, които ще получите. Възможни са обрати на плановете ви.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Верни в предвижданията си, ще постигнете намеренията си, влагайки всичко, което е нужно за успеха ви днес. Не омаловажавайте отношението на някого към вас, добро или не, то може да се окаже решаващо за изхода на една ситуация. Във възможностите ви е да й повлияете положително, ако излъчвате светли мисли към участващите в нея хора.
  22 сеп 2020
  Последни новини