9 °C

Минимално увеличение на такса „Битов отпадък“ предвижда проект

Минимално увеличение на Такса „Битов отпадък“ предвижда проектът на План-сметката на общината за приходите и разходите за поддържане на чистотата, сметосъбирането и сметоизвозването за 2019  година на територията на Община Първомай.

Проектът е публикуван на сайта на общинска администрация на 21.09.2018 и в рамките на 1 месец гражданите могат да направят своите предложения или възражения.

Според така направеното от кмета Ангел Папазов предложение, през 2019 година на общината ще бъдат нужни 1 397 651  лв.  

За да бъдат реализирани дейностите, ТБО за физически лица в Първомай (включително и кварталите Дебър и Любеново) ще нарасне от 3,65 промила на 5 промила. За юридически лица промяна няма да има. В различните населени места таксите са различни и зависят от няколко фактори като например каква е събираемостта и какви са разходите за поддържане на чистотата в дадено село.

ТБО в община Първомай не е променяна от 2011 година. План-сметката се е изменяла минимално. В същото време разходите нарастват заедно с изменението на отчисленията, необходими за депонирането на битовите отпадъци на сметището в Асеновград,  увеличението на минималната работна заплата на заетите във фирмата за чистота и др.

Към 31 август 2018 година в общината са събрани 62% от необходимите според план-сметката 1 262 532 лв.

Теодора Кирякова

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  78
  7878
  12 0
  09:58, 4 окт 2018
  Какво значи "минимално"? От 3,65 на 5 за физическите лица?!!! Да е минимално...колко да е минимално...
  • 78
   78781
   7 0
   14:17, 4 окт 2018
   "Минимално" - 37%
 • 2
  34
  345
  12 0
  17:11, 4 окт 2018
  Населението в града намалява, а се увеличава ТБО. Някой получава повече пари за по-малко работа.
 • 3
  !!
  !!!
  7 0
  21:43, 4 окт 2018
  А и оня трактор ,който също трябва да минава всяка седмица ,не сме го виждали от миналата година!Бор Чвора,колко плаща да попитам?

Хороскоп за 25.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
В забързано темпо ще минава деня ви. Използвайте енергията си за да отхвърлите повече работа, имате всички шансове за придобивки от финансов и личен характер. Ще се имате вниманието на човек, когото уважавате, и с когото ви е приятно да сте. Семейството ще ви подкрепи в предстояща надпревара с вяра в победата ви.
25 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Отговорни и в добра кондиция, ще свършите повече от задачите си днес, независимо, че не ви липсва и желание за развлечения. Някои от вас ще открият за себе си своето ново поприще, на което ще посветят енергията си с удоволствие. Денят се свързва и с придобивки, най-вече за дома.
25 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Подтиквани от свои мисли и планове, ще търсите пътища, чрез които да ускорите развитието на делата си. Всичко е във възможностите ви, поставили сте си реализуеми цели и ще работите за тях. Други от вас ще са изкушени от възможността да се забавляват и няма да се колебаят дълго.
25 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Настроението ви е чудесно днес, а това е един необходим фактор за ползотворната ви работа. Денят ви се развива динамично, а това е добре дошло за вас. Имате реалната възможност да си осигурите сериозни финансови приходи.
25 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работата на повечето от вас днес ще премине в движение, а на някои дори може да им се наложи да пътуват по работа. Нека това обаче не ви притеснява, тъй като ви очаква един наистина ползотворен ден. Срещате различни хора, които оставят у вас чудесни впечатления. Вечерта най-вероятно ще имате нужда от почивка, затова е за препоръчване да си останете у дома.
25 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Не предизвиквайте съдбата, като продължавате да работите без почивка. Подарете си повече време за себе си и споделете с хората, които ви обичат вълненията си. Длъжни сте се съобразите с нуждите си, ако не искате скоро те да се превърнат в основен фактор, с който трябва да се съобразявате.
25 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Оптимистично настроени сте за бъдещето и възможните неблагоприятни новини едва ли ще ви разстроят. Наясно сте със ситуацията и добре разбирате възможностите, които ви се откриват и начините да се възползвате. Единствено прекалената самоувереност може да ви подведе в даден момент, но едва ли ще го допуснете.
25 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Няма да изпуснете предлагащ ви се шанс, дори това да постави на изпитание упоритостта и отговорностите ви. Няма съмнение, че можете да се справите. В личните си взаимоотношения не бъдете прекалено прями, колкото и да се цени това, рискувате да нараните някого с откровенията си. Бъдете сдържани и дипломатични.
25 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не отблъсквайте с лека ръка почитателите си, съвсем скоро може да се окажат много необходими. Перспективни делови ангажименти ще отнемат времето на мнозина от вас. Паричните постъпления от тях ще ви бъдат достатъчни да осъществите отдавна отлагани желания.
25 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес ще ви се наложи доста да се замислите относно начина, по който ще процедирате за в бъдеще. Изводите, които правите ще ви накарат да промените решително тактиката си на работа. Намерете време за ангажимент, който сте отлагали от доста време. Може би на неочаквано място ще успеете да попаднете да ценна за вас идея.
25 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Прегледайте текущите си сметка, сред тях има такива, които не могат да бъдат отлагани. Започнат проект ще продължи да ви занимава и днес. Целите, които си поставяте са реализуеми, но е време да помислите и за допълнително финансиране, предвид големите ви очаквания. Битовите проблеми няма да ви затруднят.
25 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Едно събитие ще ви постави в някаква зависимост от други хора. Това няма да ви се понрави и ще търсите начини да защитите независимостта си. Ще срещнете трудности, но ще ги преодолеете. Ще откриете, че има още какво да ви развълнува извън обсега на интересите ви. Любим човек ще се погрижи за това.
25 фев 2020
Последни новини