Читалищните състави зарадваха публиката си с общ концерт

Изображение 1 от 5

    С общ концерт читалищните състави на ОНЧ „Св.св. Кирил и Методий“ участваха в майските културни празници. На сцената излязоха певчески, музикални и танцови формации и се раздадоха за своята публика.

    Руските песни бяха представени с много любов от Състав за руски песни „Ивушка ” със солист Ана Сиракова.

    Тази вечер звучаха и български народни песни в изпълнение на ПФА „Първомай ”, с ръководител Кичка Петкова и в съпровод на оркестър "Дионис".

    Много цвят, темперамент и настроение внесоха с изпълненията си танцьорите от ФТК „Евридика” с ръководител Адриан Драгославов.

    Водеща на събитието бе Атанаска Велчева.

    Председателят на читалищното настоятелство – Ана Сиракова поздрави и поднесе грамота на Лиляна Караславова, един от най-дългогодишните самодейци, член на Състава за руски песни „Ивушка” от създаването му през 1975 година до днес.

    Цветя и думи на благодарност и признание участниците в концерта получиха от кмета на община Първомай Николай Митков. Цветя за самодейците бяха поднесени и от името на председателя на Общински съвет Христо Вълчев.

    Самодейците се събраха на раздумка и веселба в Арт-клуб „Муза”, където бяха връчени юбилейни грамоти на самодейци, навършили кръгла годишнина през последната година.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини