Откриха "Произведено в Брягово" в деня на събора

    Читалището в село Брягово стана инициатор на пазар „Произведено в Брягово“, който бе открит в съборния ден на селото. Председателят Лозка Борисова разказа, че идеята първоначално е била с благотворителна цел – за да се съберат средства за ремонт на читалището. След това се е развила, за да бъде дадена възможност на различни занаятчии и фермери да покажат своите произведения.

    Пазарът беше открит заедно с ежегодния събор на селото, но идеята е да се провежда всеки месец. Вчера със свое производство се включи и кметът на селото – Мария Стоянова, която предлагаше произведени от нея плодови сиропи и сладкиши. Имаше още мед и пчелни продукти, сирене, ръчно изработени пана и кукли, рисувано стъкло, керамика и други.

    Лозка Борисова разказа, че предстоят и други инициативи – детски празник на 4 юли, с който ще бъде открито лятото и кулинарен конкурс в началото на септември, когато то ще бъде закрито.

    Междувременно летуващите в селото деца ще имат възможност да се срещат в читалището и да създават изкуство.

    Съборът в село Брягово събра десетки гости, а местните се бяха подготвили с програма. Преди голямото хоро местната фолклорна група „Млади сърца“ показа, че фолклорът е жив. В програмата се включи ученикът от Пловдивското музикално училище Иван Маджев. Бряговци бяха поздравени от Танцовия клуб „Веселие“ от село Православен.

    Поздрав към присъстващите поднесоха кметът на общината Николай Митков и на селото Мария Стоянова. За доброто настроение се погрижи оркестър „Млади тракийци“.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини