Направен е акт на ВиК-Пловдив заради компрометирана канализация в Първомай

През юли на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД - Пловдив е съставен акт за установяване на административно нарушение след сигнал от Първомай. Дружеството е наказано заради компрометиран участък на канализационната мрежа, вследствие на което е имало изтичане на непречистени отпадъчни води.

През изминалия месец са осъществени над 130 контролни проверки, от Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ - Пловдив). При тях експертите са констатирали административни нарушения на екологичното законодателство, за което са  съставили 14 акта на физически и юридически лица.

През юли екоинспекцията е провела контролни измервания на нивата на шума, излъчван в околната среда в два обекта, единият от които е  Млекопреработващо предприятие в с. Дълбок извор, общ. Първомай. Проверките са показали, че измерените стойности съответстват на законоустановените норми.

 Най-чести са установените нарушения на Закона за водите. Актове за  превишаване нормите на индивидуалните емисионни ограничения са връчени на ВиК в Кричим и на завод от военнопромишления комплекс в Сопот. За заустване на непречистени отпадъчни води без издадено разрешително или за разрешително с изтекъл срок на действие ще бъдат санкционирани Цех в с. Катуница и ВиК-оператора, обслужващ канализационната система в с. Кочево.

От Инспекцията отчитат и проверки на пунктове за събиране на билки и защитени местности, където нарушения не са открити.

През юли РИОСВ – Пловдив е спасила и 13 защитени диви птици, като след получени сигнали  е изпратила за лечение в Спасителния център за диви животни – гр. Стара Загора девет бели щъркела, сова, кукумявка, кълвач и бързолет. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини