14 °C

РИОСВ – Пловдив осигурява възможност на гражданите и бизнеса за електронен документооборот

Във връзка с продължаващата епидемична обстановка на територията на Република България, Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ)- Пловдив въведе административни промени, осигуряващи възможност за изцяло безхартиен документооборот, съобщават от ведомството.

Екоинспекцията въведе допълнителни мерки за ограничаване необходимостта от физическо присъствие в офисите на администрацията при предоставяне на административни услуги. Обслужването на гражданите и фирмите може да се осъществява и по електронен път чрез официалната електронна поща на инспекцията riosv@plovdiv.riew.gov.bg, както и чрез Системата за сигурно електронно връчване.

Освен това РИОСВ – Пловдив предлага чрез сайта си уеб-базиран модул „Деловодна справка“, чрез който е достъпна проверка за статуса на преписки по заявените административни услуги. Уеб-деловодната справка е ефикасно средство за предоставяне на навременна информация на гражданите за резултата на обработка на документите им.  Всеки клиент, подал заявление за административна услуга (както по електронен, така и по административен път) получава входящ номер, персонален код и линк за достъп, чрез които би могъл да проследи статуса на документа в администрацията.

Бъдете здрави! Работете и общувайте безопасно!

Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Още новини

Хороскоп за 14.04.2021

Последни новини