През април експерти на РИОСВ са проверявали находищата на блатно кокиче

Изображение 1 от 2

    През месец април екоеспертите от РИОСВ – Пловдив са извършили проверки в защитените местности "Находища на блатно кокиче" в с. Виница и с. Градина и не са констатирали нарушения на режимите, определени със заповедите за обявяването им. Комисия е извършила оценка на състоянието на блатното кокиче в три находища в област Пловдив - първомайските и резервата “Червената стена” в общ. Асеновград. Дадени са препоръки за ползване на ресурса и подобряване състоянието му - да не се допуска ползване на находищата и да се извършват възстановителни и поддържащи дейности от страна на собствениците. Общо проверките са били 10.

    От пресцентъра на институцията съобщават, че през месец април експертите на Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ – Пловдив) са извършили 130 проверки на 118 обекта, като 78 от тях са планови, а 52 - извънредни. Те са реагирали своевременно и на 40 сигнала 27 жалби.

    За констатираните при осъществения контрол нарушения са дадени 17 предписания и са съставени 8 акта. Освен това директорът на екоинспекцията е издал и 4 наказателни постановления, с които на нарушителите са наложени санкции в общ размер на 9000 лева. През месеца в РИОСВ са постъпили 18 000 лева от глоби и санкции, наложени глоби в минали периоди.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини