След яка битка Бойчо Стайков стана първи

Бойчо Стайков - 28 номер

Бойчо Стайков стана първи в поредния крос от веригата „Спорт за всички – мама, татко и аз, баба, дядо и внуче“.  На старта на „Златна Тракия“ преди дни, застанаха необичайно много състезатели, привлечени както от хубавото време, така и от отлично подреденото трасе.

Първото място на Бойчо не е изненада, предвид цялостната му подготовка. Бягането му се превърна в истинска битка, решена в последните метри на 4-килиметровото трасе. Той се включи в стартовете от веригата едва в последните няколко състезания и това ще го лиши от призово място в крайното класиране в най- атрактивната група на 20 до 30-годишните.

Румен Зидаров пък почти сигурно ще бъде втори в генералното подреждане при 40-50 годишните. Необходимия брой точки, той си осигури с 4-тото си място на „Златна Тракия“.

Николай Радев остана шести, а Димитър Царев – 10 при децата родени 1999-2000 година. Момчетата бяха затруднени от огромния брой връстници, които застанаха на старта и макар, че изоставаха в средата на трасето, в последните метри успяха да влязат в десетката. За пръв път с децата от детската градина стартира и братчето на Димитър – Живко Царев. Малчуганът завърши 15-ти и даде заявка да стане по-добър и от батко си. Момчетата тренират под ръководството на ветерана инж. Митко Митев. Той самият отново е първи в групата на над 60-годишните и е недостижим на върха в крайното класиране.

На гърбовете на състезателите пише „Община Първомай“, но този път те сами финансираха участието си. До края на годината остава още един старт от веригата на 24 ноември, а на 8 декември ще бъде и „Гран при“- награждаването.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини