Мария Калинова отново е с успех на ИТ "Знайко"

Мария Калинова от 8. клас на СУ „Проф.д-р Асен Златаров“ се класира на първо място в областния кръг на тазгодишното издание на националното състезание по информационни технологии и информатика ИТ„Знайко“. Преди три години тя беше сред най-добрите на национално ниво.

Тя се състезава индивидуално и се представи с презентация, превърната в клип, по темата „Писмо в бутилка“. Мария сама измисля историите си и сама рисува героите в тях. Тя има 900 от 1000 възможни точки. Класирането ѝ дава право правото да се яви на националния кръг на състезанието без такса. Нейният резултат е и най-високият между 25-те явили се осмокласници в индивидуалното състезание.

В група Б на областния кръг се класира и екипът петокласници Златка Тенева, Татяна Тенева и Божидара Панева. Те са се представили с презентация по темата „Празници на различните народи“. Техният продукт е оценен с 650 точки. Те също получават правото да се явят на националния кръг на ИТ „Знайко“.

Разработените проекти се оценяват по няколко критерия: структура на крайния продукт, композиция и дизайн, завършеност, техническа сложност, цялостно въздействие, оригиналност.

Преподавател на класиралите се момичета е Нина Нихтянова-Димова.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини