Успешно представяне на състезателите по приложно колоездене към ОУ „Христо Ботев

Изображение 1 от 3

        Със златен медал, четвърто и пето място се завърнаха  състезателите по приложно колоездене към ОУ „Христо Ботев”, с.Градина с треньор Калчо Калчев.

        Третият кръг от Републиканския шампионат  по пътна безопасност и приложно колоездене „Да запазим децата на пътя“, се проведе в град Ямбол. В надпреварата взеха участие седем отбора – Челопеч, Берковица, Етрополе,  с. Градина и два отбора от гр.Ямбол.

        Шампионатът се организира от Националното движение по приложно колоездене, БЧК и Съюза на българските автомобилисти, с подкрепата на община Ямбол

        Участниците премериха сили в дисциплините - „Майсторско управление на велосипед“ и „Управление на велосипеди в детско автоградче“,  показаха знания, решавайки тестове на тема ,,Безопасност на движението по пътищата” и  практически умения по оказване на първа долекарска помощ.

         От отбора на с. Градина взеха участие 8 деца на възраст между 9 - 13  години.

         При индивидуалното представяне на състезателите, Виктория Райкова спечели първото място и се окичи със златния медал. При момчетата –  Иван Петков зае четвърто място.

         В крайното отборно класиране състезателите на село Градина спечелиха  пето  място. На практическия изпит по оказване на първа помощ децата се класираха четвърти.

         Това не са първите успехи на колоездачите на Калчо Калчев и може да се каже, че практикуването на приложно колоездене се превръща в традиция за селото и общината.

          Д.Мирчева

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини