Художниците откриха Великденска изложба

Изображение 1 от 5

    Първомайските художници за четвърта поредна година откриват своя изложба в   навечерието на Великденските празници. Така те утвърждават традиция, с която заявяват своето присъствие не само в културния живот на града, но и в празничната му украса.

    Тоска Запрянова, Мирослава Панайотова, Магдалена Янкова, Милена Чомакова, Зорка Каразапрянова, Магдалена Хубинова,Николай Чурчулиев, Иван Генов, Иван Заимов и Ангел Попчев и представих съвсем нови платна и дърворезби.

    Техните творби украсяват входа пред Пленарна зала, а изрисуваните стиропорени яйца са композирани пред входа на сградата на Общинска администрация..

    Изложбата беше открита от кмета на общината, в присъствието на общински съветници и служители на ОбА. Той обърна внимание на яйцата, върху които са поставени красивите моми на Владимир Димитров-Майстора, с които е почетена 140-тата годишнина от рождението му.

    От името на творците Тоска Запрянова, координатор на колектива благодари на кмета за предоставената възможност. Тя разказа за усмивките на хората, които са станали свидетели на подреждането на изложбата.

    През следващите две седмици, желаещите биха могли да разгледат изложените платна и дърворезби.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини