Проведе се традиционният Коледен базар в Първомай

Изображение 1 от 6

        Днес,  под звуците на празнична музика,  се състоя Коледния базар, организиран от Община Първомай съвместно с училища, детски градини и сдружения. Изключително богат и разнообразен на артикули, той се превърна в своеобразна изложба на въображението и творчеството.

        Тази година в инициативата се включиха децата и колективите  на  ДГ" Пролет", кв. Дебър, ДГ "Марица" гр. Първомай, ДГ "Осми март", гр. Първомай, СУ „Проф. д-р Асен Златаров, ОУ "Св.св. Кирил и Методий" - Първомай, НУ ,,Христо Ботев”, гр. Първомай”, ОУ „Георги Караславов”, кв. Дебър, ОУ ,,Кирил и Методий” -  с. Дълбок извор, ПГСС "Васил Левски", гр. Първомай, СЦ "Подай лапа", гр. Първомай, ОНЧ ,,Развитие-1895г.”, с .Брягово и Центъра за настаняване от семеен тип – кв. Дебър.   Участниците изложиха красиви ръчно изработени сурвачки, разнообразна празнична декорация - коледни свещници, атрактивни играчки за елха, украшения, картини, свещи и картички с коледни мотиви, вкусни канелени  курабийки и ароматни  сладкиши.

        Идеята на организаторите е събраните средства да бъдат използвани за благотворителност, за да може да се усети духа на празника.  Всеки колектив имаше своя кауза  - в помощ на приятел, ,,за училището”, за Спасителния център за кучета в града.

         С много настроение и усмивки, участниците  се забавляваха да реализират продукцията си, изработена от сръчните им ръце. Падналият сняг също допринесе за празничното настроение като най-много му се радваха децата.

         Кметът Николай Митков също присъстваше на базара и  направи обиколка на всички щандове, за да си закупи от красивите сувенири. Той поздрави  участниците, отбелязвайки инициативността, креативността и уменията им, с които са създали своите невероятни коледни артикули.

         Атракция беше появата на Дядо Коледа и Снежанка, които раздаваха лакомства на всички присъстващи и се снимаха с тях.

         За всички граждани и участници беше осигурена чаша вино от организаторите.

         Коледният базар в Първомай  се провежда за трета поредна година и вече се утвърди като една традиция, която се припознава от все повече хора. Тази година участниците са повече от миналата, което може само да ни радва и да ни кара да очакваме още повече участници догодина.

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини