Мария Калинова и Елица Начева бяха част от Панорама на детското творчество

Мария Калинова и Елица Начева от Студията за приложни изкуства, водена от Зорка Каразапрянова, бяха част от 24. издание на Панорама на детското творчество.Пъстрото събитие бе подарък за децата, жителите и гостите на град Пловдив от сдружение „Духовно огледало“

Традиционният „Празник на детето в Стария град“, организиран от екипа на Общински институт „Старинен Пловдив“, приключи. Богатата и интересна програма, посветена на 1 юни – Международния ден на детето, привлече стотици пловдивчани и гости на на изложби, концерти, куклен театър, работилнички и много други.

Мария и Елица показаха различни техники за изработвани на пана, както и използването на хартията по нетрадиционни начини.

Пространствата в зоната около къщата на д-р Стоян Чомаков, в която се намира постоянната експозиция на Златю Бояджиев, бяха разположени работещи ателиета на поканените творчески школи. Всяка школа аранжира и своя изложба. На открита сцена децата и младите хора се изявяваха в областите на музиката и танца.

В 24-тата „Панорамата на детското творчество“ взеха участие талантливи деца от Пловдив, София, Асеновград , Бургас, Стамболийски, Куртово Конаре, Първомай, включи се и група бесарабски българи.

 „Панорамата на детското творчество“ традиционно превръща къщата – музей „Златю Бояджиев” в Стария град в „къща на творчеството“ на децата и младите хора и задължително се превръща в атракция за туристите и за малчуганите от града под тепетата.

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Последни новини