Светослав Раев със заявка за призово класиране във водомоторните спортове

Изображение 1 от 2

    Единадесетокласникът Светослав Раев даде заявка за добро класиране в Републиканското първенство по водомоторни спортове. Той участва за пръв път в състезанието за купата на Тутраканска община – I кръг от Републиканското първенство и успя да се класира на трето място в клас SC 550. До скоро Светослав беше отдаден на бадминтона, но сега тръгва по стъпките на баща си Запрян Раев и представя Клуба по водомотни и екстремни спортове (КВЕС), Първомай.

    Водомоторният спорт е друг свят – тук освен физическа издръжливост са нужни много знания и съвсем различни умения – твърди Светослав, а баща му гордо преминава в редиците на механиците.

    На състезанието в Тутракан Първомай беше представен от два отбора – КВЕС- Първомай и Морския клуб. Още един състезател на КВЕС – Красимир Иванов се класира на призово място – III място в клас III R-1000.

    В състезанието в крайдунавския град участваха общо 9 клуба в 9 състезателни класа.Организатори на проявата са Българската федерация по водомоторен спорт, Клубът по водомоторен спорт в Тутракан и местната община.

    Купи и грамоти бяха връчени на победителите в отделните състезателни класове. Следващият кръг е другата седмица – 7 и 8 август в Ряхово.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини