Попълнени са местата за преброители за Преброяване 2021

Готови са списъците на 57 преброители и 16 контрольори, които ще се включват в предстоящото преброяване на населението и жилищния фонд в България в община Първомай.

Всички те ще преминат през обучение до края на месец август, а след това ще получат преброителните материали.

Преброяването ще бъде в два етапа. Първият е електронно преброяване. То започва от 0 часа на 7 септември и ще продължи до 24 часа на 17 септември 2021 г. Всеки, който се е включил в електронното преброяване ще получи 15-цифров код, който трябва да представи на преброителите.

Вторият етап е за физическото преброяване. Преброителите ще посетят всички домове в техните участъци между 8.00 часа на 18 септември до 20 часа на 3 октомври 2021 г.

При 18-ото преброяване на населението и жилищния фонд в България, преброители и контрольори ще почукат на вратите ни в периода от 18 септември до 3 октомври. За този етап НСИ е разделила страната на над 41 хиляди преброителни участъка, всеки от които се състои от 100 – 120 жилища, в които живеят около 250 – 300 души. Така всеки преброител ще има средно по два преброителни участъка, които трябва да обходи, за да събере кодовете, получени от електронно преброените домакинства и да преброи хората, които не са се преброили по интернет.

До 6 октомври ще бъдат предадени попълнените въпросници, след което ще започне и обработката на данните.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Случаен виц

Последни новини