Целодневна забавачка най-после отвори врати

27 деца от днес ще посещават целодневната група на филиала на ОДЗ“8 март“ в село Караджалово. Директорът на учебното заведение Нели Чепишева благодари на всички, с чиято помощ забавачката отваря врати – кметът Ангел Папазов, директорът на Дирекция“Просвета“ Катя Николова, председателя на комисията по образование Росица Генова, кметът на селото Марияна Колева. Благодарности получи и бригадата на Владимир Страхилов, която се наложи да отстранява нанесените от тежката зима щети по уж обновената сграда. Освен тях, гости на събитието бяха секретаря на общината Мария Стойчева, заместник кметове, общински съветници, родители и жители на селото.

Молби за откриване на целодневна група в село Караджалово имаше от няколко години. Въпреки, че още през лятото беше създадена организация за разкриването й, някои дейности се забавиха и се наложи родителите да проявят търпение и разбиране. Месец след началото на новата учебна година, групичката вече е факт. Храната за малчуганите ще бъде приготвяна и доставяне от кухнята- майка в централата на детското заведение в Първомай. 

С водосвет, отслужен от отец Петър започна тържеството. Малчуганите изпълниха стихове и песни от българската класика за деца- „Аз съм българче“, „Бяла спретната къщурка“, „У дома часовник трака“, а наред с тях звучаха и стихове на Марияна Колева. Специално за стихотворението си  „Балони“ кметицата се беше подготвила с балони, пълни с хелий. Лошо завързани  и  спаднали през нощта, те за малко да й развалят настроението. Слънцето и усмивките на деца и доволни родители превърнаха откриването в общоселски празник и това изтри всяко разочарование. За специалното отношение към празника говореха не само подготовката на тържеството и очевидния стремеж децата да се представят в най-добра светлина, но и изключително елегантния вид на дамите присъстващи на събитието. Родители и гости бяха посрещнати по стар обичай с пита вътре в градината. Това място след откриването ще е недостъпно за тях и сега се възползваха от възможността да надзърнат в занималнята, спалнята и другите помещение на сградата.

Присъстващите си пожелаха догодина да бъде разкрита още една група и да има толкова много деца, че никога забавачката да не се налага да затваря врати.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини