Ицо Кирев доказа,че е най-добрият

Христо Кирев спечели XVI републиканско състезание по приложно колоездене „Младежта за безопасност на движението“. На него състезателите от националния отбор на България се изправиха срещу призьорите от републиканските шампионати през годината. Състезанието се приема като надпревара между членове и претенденти за местата им в тима на България. Нашето момче беше безапелационен и без нито една наказателна точка доказа, че е най-добрият и мястото му на Европейското първенство не е било случайно.

На проведеното в Ловеч събитие са били поканени състезатели от три отбора, техните лични треньори, националните наставници и дейци, допринесли за развитието на приложното колоездене. Между тях  бяха Минко Павлов, подготвил Христо за различните състезания и помощник на националния треньор, Ваня Павлова, в качеството й на преподавател по Безопасност на движението. Директорката на ОУ“Св. Св. Кирил и Методий“ – Елена Добрева също получи покана за особени заслуги и подкрепа на спорта. В повереното й училище се реализира и проекта „Марко Поло“, финансиран от ЦОИДУЕМ и дал старт на развитието на приложното колоездене.

Освен надпреварата между национали и претенденти, в рамките на състезанието се  проведе и „теоретичен дуел“ на състезателите срещу треньорите. На второ място в него се е класирал Минко Павлов. Той остана само на точка от безгрешната Цветана Трендафилова – подготвяла теоретично националния ни отбор. Националният селекционер Вячеслав Трендафилов остана на 5-то място с дружески съмнения, че е бил да принуден да решава непосилно труден тест.

След състезанията, се проведе и конференция на която са отчетени добрите практики и пропуските  в подготовката на състезателите и бяха наградени най-добрите състезатели и треньори. С дипломи от Ловеч се завърнах Христо Кирев и треньорът му Минко Павлов.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини