Треньор и ръководство на Дебърското училище се срещнаха с шефа на Приложното колоездене

                    С нов велосипед и сувенири се сдобиха състезателите от клуба по приложно колоездене в ОУ „Георги Караславов“ гр. Първомай. Те са подарък от Председателя на Националното Движение по Приложно Колоездене(НДПК) към СБА гр. София г-н Светослав Кръстев, който бе на работно посещение в споменатото школо.

                    В ранния следобед на 24.10.2023 година, оглавяващият НДПК ръководител имаше среща с административното и треньорско ръководство на клуба, където се запозна с работата, успехите и трудностите, които съпровождат организацията във връзка с подготовката на участниците за предстоящите състезания по безопасност на движението и приложно колоездене през новия 2023/2024 сезон.

                    Освен достойното представяне в републиканския шампионат, организиран от Съюза на българските автомобилисти, на срещата бе отчетено и успешното представяне на отбора на ОУ „Георги Караславов“ в Националното състезание по безопасност на движението по пътищата администрирано от Министерството на образованието и науката, където тимът на училището се класира на трето място в България – позиция, която отбор от Пловдивска област никога не е достигал. Треньорът на състезателите, г-н Минко Павлов даде да се разбере, че учениците се готвят усилено и има надежда колоездачния екип да се подготви и да участва за първи път и в Националната викторина „Да запазим децата на пътя“ организирана от Съюза на българските автомобилисти и Националния дворец на децата. Според него, въпреки че групата бе напусната от фаворитката Ивелина Пашкулова (преминала в по-горна възрастова група), останалите Атанас и Лиана Караманови, начело с капитана Теодор Младенов са твърдо решени да защитават челните си позиции и през следващия сезон.

                    Оценявайки усилията на г-жа Тонка Будакова – Директор на училището за възстановяването на този спорт и подчертавайки богатия професионален опит на г-н Минко Павлов, г-н Кръстев даде много висока оценка на представянето на Клуба по безопасност на движението по пътищата и приложно колоездене при ОУ „Георги Караславов“ гр. Първомай и изрази увереност, че неговият дар в най – подходяща степен ще подпомогне подготовката на участниците в състезанията.

                    Г-жа Тонка Будакова – Директор на гореспоменатото учебно заведение публично благодари за получените подаръци и дадени насоки на Председателя на Националното Движение по Приложно Колоездене към СБА гр. София г-н Светослав Кръстев и го увери, че благодарение на оказаната помощ успехите на състезателите по приложно колоездене от повереното ѝ училище ще се множат.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини