Новини 02 04 2024

  • 00:00, 02 апр 2024 г.
  • 2000
  • 0
  • 0
Предлагат поставянето на гумени разделители до Търговския център на пътя Хасково-Димитровград
Поставянето на гумени разделители на пътя между Хасково и Димитровград до Търговския център предлага Областното пътно управление. До момента подобни съоръжения не са използвани в региона. Решението е времено и се очаква одобрението на Агенция „Пътна инфраструктура“.




Мантинели ограничават крайпътната търговия край хасковското село Конуш
Започна монтирането на мантинели на пътя за Кърджали, край хасковското село Конуш. Ограничителните съоръжения се поставят заради търговците на плодове и зеленчуци.



Подлезът на жп гарата в Димитровград грейна като нов
Община Димитровград ремонтира основно подлеза на жп гарата. След извършените дейности съоръжението придоби значително по-добър и приветлив вид за гражданите, които го използват.





Стартират аварийните ремонти на републикански пътища в Смолянско
През април ще стартират аварийните ремонти на участъци от републиканската пътна мрежа в Смолянска област. От АПИ ще бъдат издадени три разрешителни за строеж за участъци с разрушена пътна настилка. Това съобщи областният управител на Смолян Захари Сираков.



Реновират мястото на премахнатия паметник на Георги Димитров в Кърджали
Пространството, на което в момента се извисяват колоните към премахнатия преди години паметник на Георги Димитров в Кърджали, ще бъде реновирано. На негово място се планира обособяването на Младежки център.



Двама общински съветници от Хасково са номинирани за евродепутати от ПП "Възраждане"
Двама са номинираните кандидати за евродепутати от областната структура на партия „Възраждане“ в Хасково. И двамата са общински съветници в областния град.




Започват проверки за нерегистрирани прасета в област Хасково
Свикват всички общински епизоотични комисии на територията на Област Хасково. Очаква се и да стартират проверки за отглеждане на нерегистрирани прасета в т.нар. „заден двор“. Мярката се предприема заради огнище на Африканска чума на територията на област Пловдив.




Кметът Иво Димов и децата от ДГ „Звънче“ засадиха три дръвчета в парк „Вапцаров“ в Димитровград.
Кметът Иво Димов и децата от ДГ „Звънче“ засадиха млади дръвчета в парк „Н. Й. Вапцаров“ в Димитровград. Екоинициативата е по повод Седмицата на гората, която се отбелязва от 1 до 7 април.




Залесиха зелената площ срещу хасковската болница в Седмицата на гората
5 фиданки от Бяла бреза и 2 от Червен американски дъб бяха засадени в зелената площ срещу хасковската болница. Инициативата е на Държавното горско стопанство и е по повод Седмицата на гората.



Засилен интерес от смолянчани към безплатните фиданки на горските
Стотици фиданки раздадоха на смолянчани лесничеи от държавните горски стопанства в Смилян и Борино. Те са отгледани в разсадниците към тях.



Община Кърджали стартира едномесечна кампания под мотото „Лесно на чисто“
Община Кърджали стартира кампания, насочена към почистването на града. Тя е част от инициативите на организацията „Бъди активен“ и има за цел да ангажира, колкото се може повече хора.




Деца от ДГ "Слънце" гостуваха на библиотеката в Хасково в Международния ден на детската книга
Международният ден на детската книга бе отбелязан в хасковската библиотека „Христо Смирненски“. Програмата включваше прочит на тематични приказки, забавления и изненади. Гости в културното средище бяха малчуганите от детска градина „Слънце“, които получиха и читателски карти.



"Саяна Хасково" приема "Секирово" в междинния 27 кръг
„Саяна Хасково“ продължава битката за първото място в първенството. Утре тимът посреща „Секирово“.



„Бароко Спорт“ спечели трофея на държавния тенис турнир за смесени отбори, който се проведе в Хасково
„Бароко Спорт“ спечели трофея на държавния тенис турнир за смесени отбори, който се проведе в Хасково. На финала тимът се наложи над „Некст Джен“.

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 29 04 2024
Новини 29 04 2024
преди 1 ден
Новини 26 04 2024
Новини 26 04 2024
преди 4 дни
Новини 25 04 2024
Новини 25 04 2024
преди 5 дни
Новини 24 04 2024
Новини 24 04 2024
преди 6 дни
Новини 23 04 2024
Новини 23 04 2024
преди 1 седмица
Новини 22 04 2024
Новини 22 04 2024
преди 1 седмица

Категории

Последни новини