Новини 05 10 2023

  • 00:00, 05 окт 2023 г.
  • 2239
  • 0
  • 2
Забраниха за питейни нужди водата в две хасковски села
Регионалната здравна инспекция в Хасково забрани водата за пиене и готвене в селата Конуш и Тракиец. Причината е, че са отчетени завишени норми на алуминий и калций.



Отсякоха огромно дърво в центъра на Хасково
За сеч на вековно дърво в центъра на Хасково сигнализираха зрители на еТВ. От общината заявиха, че липата е изсъхнала и е била опасна за играещите около нея деца. Според еколога Стоян Литов до мярката се е стигнало заради некомпетентно кастрене от страна на местната администрация.



В рубриката „Гражданите казват“ питаме: "Чист град ли е Хасково?"
Хасково е по-чист град от Пловдив, но има още какво да се желае. Улиците трябва да се мият по-често, а зелените площи де се косят повече. Това показва наша анкета, направена днес в центъра на града във връзка с новата рубрика в еТВ новините - „Гражданите казват“. Вижте.




Множество сигнали за паркирани камиони и автобуси в локалното платно в кв. "Орфей"
Тежкотоварни камиони и автобуси паркират в локалното платно в хасковския квартал „Орфей“. За проблема непрекъснато сигнализират граждани. Според хората превозните средства остават спрени на мястото в продължение на седмици, а институциите нехаят.



Катастрофа в кв. "Любен Каравелов" се размина без пострадали
Лека катастрофа в хасковския квартал „Любен Каравелов“ се размина без пострадали. Инцидентът стана рано тази сутрин. В района на т.нар. Стара баня обаче подобни инциденти са почти ежедневие.




Заличиха кандидат за общински съветник в Хасково
Общинската избирателна комисия в Хасково заличи кандидат за общински съветник. Самият той е заявил, че се оттегля от борбата по лични причини.



ТЕЦ „Марица“ 3 в Димитровград временно спря работа
ТЕЦ „Марица“ 3 в Димитровград временно спря работа. Това се случи след проверка от регионалната екоинспекция в Хасково.



Дефицит на лекарства има и в смолянските аптеки
За липсата на животоподдържащи и скъпи лекарства в смолянските аптеки сигнализираха наши зрители. Екипът ни провери случая.



Тройно увеличение на щетите от мечки отчитат горските
150 щети са нанесли до момента мечки на територията на област Смолян. Това съобщиха от Южноцентралното държавно предприятие. Броят на горските животни се е увеличил и те се появяват все по-близо до населените места. Последният случай е от преди няколко дни, когато малко мече бе видяно в центъра на село Михалково.



Хоспис „Добролюбие“ в Кърджали с нестандартни инициативи, които подпомагат издръжката му
Хоспис „Добролюбие“ в Кърджали навърши 15 години. Какви методи са прилагали през годините от лечебното заведение, за да се издържат, вижте в репортажа на кореспондентите ни.



Отличиха 9 пенсионирани учители и директори за приноса им в системата на образованието
9 пенсионирани учители и директори бяха наградени за принос в системата на образованието. Отличията бяха присъдени от Областна администрация – Хасково и Регионалното управление на образованието. Церемонията е по повод Международния ден на учителя, който отбелязваме днес.



Бъдещите гвардейци от ЕГ “Христо Ботев“ в Кърджали положиха клетва за вярност
За втора поредна година осмокласниците, част от гвардейския отряд на ЕГ “Христо Ботев“ в Кърджали, положиха клетва за вярност към своя патрон. Това се случи в Регионалния исторически музей.




Данаил Бачков стана треньор на "Родопа"
„Родопа“ (Смолян) е с нов треньор. Поста зае Данаил Бачков.



Костадин Пеев ще пропусне дербито между „Саяна Хасково“ и „Спартак“
Костадин Пеев ще пропусне дербито между „Саяна Хасково“ и „Спартак“. Футболистът е наказан за една среща от Дисциплинарната комисия към БФС.


Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    На
    най накрая
    1 0
    14:13, 6 окт 2023
    Най накрая някой да ви каже в прав текст че не се режат така дървета .Браво.Аман от неквалифицирани и нищо неразбиращи идиоти назначени с връзки.

Още от eTV

Новини 26 04 2024
Новини 26 04 2024
преди 3 дни
Новини 25 04 2024
Новини 25 04 2024
преди 4 дни
Новини 24 04 2024
Новини 24 04 2024
преди 5 дни
Новини 23 04 2024
Новини 23 04 2024
преди 6 дни
Новини 22 04 2024
Новини 22 04 2024
преди 1 седмица
Новини 19 04 2024
Новини 19 04 2024
преди 1 седмица

Категории

Последни новини