Новини 26 09 2023

  • 00:00, 26 сеп 2023 г.
  • 1867
  • 0
  • 0
Георги Иванов: Хасковлии трябва да ми се извинят
По време на регистрацията си в Общинската избирателна комисия бившият кмет на Хасково и настоящ кандидат за поста Георги Иванов заяви, че хасковлии трябва да му се извинят. Той регистрира листа с 30 общински съветници на името на партия „Български гласъ“.



Бившият министър на културата Атанас Атанасов оглави листата на ПП-ДБ в Хасково
Листа с 30 кандидати за общински съветници регистрираха и от коалиция ПП-ДБ в Хасково. Водач е бившият министър на културата Атанас Атанасов.



„БСП за България“ в Кърджали избра младостта в лицето на Константина Карабоюкова
Константина Карабоюкова е кандидатът за кмет на Кърджали от коалиция „БСП за България“. Тя бе представена от областния председател на партията Милко Багдасаров.



Определиха местата за агитационни материали в Хасково
Партиите и коалициите ще могат да поставят агитационните си материали за предстоящите избори на 26 места в Хасково. Това става ясно от заповед на кмета Станислав Дечев. В случай на нарушение ще следват санкции за политическите формации, а глобата може да достигне до 10 000 лв.



7 къщи бяха наводнени заради ремонта по водния цикъл в Смолян
7 къщи на улица "Бяло море" в Смолян бяха наводнени, вследствие работата по рехабилитацията на градския колектор. Проблемът е от миналата седмица, но до момента нито една институция, освен пожарната, не е реагирала, оплакаха се потърпевшите. Те настояват за компенсации заради нанесените щети.




От РЗИ-Хасково отчитат липса на интерес към ваксините срещу вируса, причиняващ рак на маточната шийка
Само 4 % от родителите в Хасково решават да имунизират децата си срещу вируса, причиняващ рак на маточната шийка. Ваксината е безплатна и трябва да бъде поставена на момичета между 10 и 13 годишна възраст. Това стана ясно на семинар в Регионалната здравна инспекция.



Стотици деца от Димитровград са били подпомогнати от специалисти в рамките на проект
1300 малчугани и семействата им от община Димитровград са били подпомогнати с консултации, прегледи и здравно образование в рамките на проекта „Подкрепа за всички деца“. В рамките на 7 години потребителите са били консултирани с множество специалисти като психолози, лекари, социални работници и др.



НАП спря над 150 сайта за онлайн залагания без лиценз
НАП спря над 150 сайта за онлайн залагания без лиценз. По-голямата част от тези хазартни оператори имат разрешение да развиват дейността си в държави извън Европейския съюз, но не и в България.




27-то издание на "Хасково джаз" започна
Вокалистката Милена Костова и пианистът Иван Гърбачев откриха 27-то издание на „Хасково джаз“. По традиция началото на фестивала бе дадено в клуб „Ралица“.



Общинският детски комплекс в Кърджали започва учебната година на 1 октомври
Общинският детски комплекс в Кърджали се готви усилено за новата творческа учебна година. Тя ще бъде открита с Ден на отворените врати.



Клуб на жените "Родопчанка" отбеляза 20-годишнината си
С конференция и дискусия за мястото на съвременната жена в обществото Клуб на жените "Родопчанка" отбеляза 20 години от създаването си. Представена бе и изложба, посветена на видни родопчанки от миналото до днес.



Емилиян Стоянов с призови класирания на турнир по бодибилдинг
Емилиян Стоянов записа престижни класирания на международния турнир по бодибилдинг. В Пазарджик хасковлията се нареди на първо място в своята категория до 165 сантиметра. В абсолютната категория, сред всички първенци, той се класира на второ място.



Само седем отбора ще участват в зона "Юг" на баскетболната "А" група
Едва седем отбора ще стартират битката в баскетболната зона „Юг“ на „А“ група. Шампионатът започва на осми октомври.




Цветелин Петров пропуска и мача с "Гигант"
Проблеми пред треньора на „Саяна Хасково“ Живко Желев преди утрешното дерби с „Гигант“. Мачът пропуска Цветелин Петров, а Тейнур Марем все още е под въпрос.

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 26 04 2024
Новини 26 04 2024
преди 2 дни
Новини 25 04 2024
Новини 25 04 2024
преди 3 дни
Новини 24 04 2024
Новини 24 04 2024
преди 4 дни
Новини 23 04 2024
Новини 23 04 2024
преди 5 дни
Новини 22 04 2024
Новини 22 04 2024
преди 6 дни
Новини 19 04 2024
Новини 19 04 2024
преди 1 седмица

Категории

Последни новини