Новини 11 09 2023

  • 00:00, 11 сеп 2023 г.
  • 1936
  • 1
  • 0
51-годишен мъж загина при тежка катастрофа на АМ "Марица"
51-годишен мъж загина при тежка катастрофа на автомагистрала "Марица". Произшествието стана рано тази сутрин в участъка между Димитровград и Харманли. Микробусът, управляван от загиналия, се е блъснал в цистерна.




ОИК-Хасково проведе първото си заседание
Остават два дни до крайния срок за регистрация в ЦИК на партиите и коалициите, които ще участват в местните избори на 29 октомври. Междувременно Общинската избирателна комисия в Хасково започна работа. На първото заседание бяха взети технологични и административни решения.



БСП - Хасково единодушно издига и подкрепя кандидатурата за кмет на Николай Ставрев
БСП подкрепя кандидатурата на независимия кандидат за кмет на Хасково Николай Ставрев. За втори път от началото на демокрацията столетницата няма да има собствен кандидат в общината. През 2007 г. от местната структура подкрепиха Георги Иванов.



Депутатът на "Възраждане" от Хасково ще е кандидат за кмет на общината
Депутатът Георги Георгиев е кандидатът за кмет на „Възраждане“ в Хасково. Листата на партията ще е от 30 души.




12 души от Хасково са глобени за причиняване на пожари
12 души са глобени от Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Хасково за причиняване на пожари. В областта остава в сила забраната за палене на огън на открити пространства.



Увеличава се потенциалът на здравния туризъм и българските климатични дестинации
Заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева даде старт на 10-ия юбилеен конгрес на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм. Форумът се провежда в Пампоровo.



ОУ "Св. Климент Охридски" отвори врати за първокласници
Основно училище „Св. Климент Охридски“ в Хасково отвори вратите си за първокласниците. Инициативата е традиционна и има за цел да помогне на децата да се адаптират по-лесно към учебния процес.




Ново: Социалните отпускат еднократна добавка на семейства с деца от уязвими групи
Еднократна добавка от 148 лв. и 35 ст. ще получат тази есен семействата с деца от уязвими групи. Това съобщи директорът на Регионалната дирекция "Социално подпомагане" в Смолян Петя Пампорова. В навечерието на новата учебна година за 1941-о деца е предвидена и помощ от по 300 лева.



Зов за помощ! 15-годишно момиче от Хасково има нужда от средства за спешна трансплантация
15-годишно момиче от Хасково има нужда от помощ. Златина Николова трябва да премине спешна бъбречна трансплантация в Турция. Донор може да бъде баба й. Семейството обаче се нуждае от 20 000 евро, които трябва да се съберат до края на тази седмица.




Деца изработваха свещи и сапуни под монумента "Света Богодорица" в Хасково
7 арт работилници бяха организирани днес на подходът към монумента „Света Богородица“ в Хасково. В отворените ателиета малките творци изработваха свещи, сапуни, сладкиши и други изделия.



На финала на разкопките на Перперикон: Култов комплекс от храмове и усилена реставрация
Седем години след старта на разкопките в южния квартал на Перперикон археолозите са категорични, че на мястото е имало култов комплекс от храмове. Това заяви на финала на тазгодишните проучвания проф. Николай Овчаров.




Изложба на трима фотографи е подредена в ДКТ "Иван Димов"
Трима фотографи подредиха изложба, озаглавена „Сага за огън и лед“, във фоайето на театър “Иван Димов“ в Хасково. Снимките са заснети в България и в Исландия.



Над 100 автомобила бяха представени на ретро парада в Хасково
Над 100 автомобила бяха представени на традиционния ретро парад в Хасково. Купата на кмета получи Мартин Вълчев, който участва със своя Auto Union от 1962 година. Купата на публиката пък отиде у столичанина Станислав Димитров, който представи Lincoln Continental от 1977 година.




Джена и Диона с концерт в Хасково
Поп-фолк хитове зарадваха публиката в Хасково в поредната празнична вечер в града. Концертът бе на сцената на комплекс „Спартак“.



“Янтра”(Габрово) отстрани “Саяна Хасково” от турнира за купата на България
“Янтра”(Габрово) отстрани “Саяна Хасково” от турнира за купата на България. Тимът, воден от Вили Вуцов, спечели с 0:3.



Български рефери разгромиха турските си колеги на АРЕНА АРДА в приятелски мач
“Футболът - приятелство без граници“.! Под този надслов се проведе приятелска среща между български и турски рефери. Мачът бе на „Арена Арда“ в Кърджали.

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 26 04 2024
Новини 26 04 2024
преди 3 дни
Новини 25 04 2024
Новини 25 04 2024
преди 4 дни
Новини 24 04 2024
Новини 24 04 2024
преди 5 дни
Новини 23 04 2024
Новини 23 04 2024
преди 6 дни
Новини 22 04 2024
Новини 22 04 2024
преди 1 седмица
Новини 19 04 2024
Новини 19 04 2024
преди 1 седмица

Категории

Последни новини