Новини 07 09 2023

  • 00:00, 07 сеп 2023 г.
  • 2090
  • 0
  • 2
Обявиха 8 септември за ден на национален траур. Община Хасково отменя празничния концерт утре вечер
Бланк: Община Хасково отменя празничния концерт на 8 септември. Причина за това е, че правителството обяви датата за Ден на национален траур в памет на жертвите, загинали при наводненията в община Царево на 5 септември. Преди началото на седмичното заседание на Министерския съвет премиерът Николай Денков и министрите почетоха тяхната памет с едноминутно мълчание. Денков заяви, че вече няма лица, изложени на риск, в засегнатите от пороите региони.



Издигат кандидатурата на Николай Ставрев за кмет на Хасково
Инициативен комитет с председател арх. Янчо Апостолов издига кандидатурата на Николай Ставрев за кмет на Хасково. Кандидатът ще бъде официално представен пред хасковската общественост в понеделник на 11 септември. Срещата с граждани ще бъде в големия салон на театър "Иван Димов" от 18:30 часа.





Огромен пожар на сметището край село Гарваново
Сметището край хасковското село Гарваново пламна. Сигналът за инцидентът е подаден днес по обяд. Пламъците са в една от клетките за смет. Екипи на пожарната, както и служители на депото гасяха огъня. Няма данни за пострадали хора.



Близо 200 деца са отпаднали от училищата в Област Хасково
Близо 200 деца са отпаднали от системата на училищното и предучилищното образование в Област Хасково. Това стана ясно на среща при областния управител Гинка Райчева, на която бе обсъден Механизма за връщане на учениците в клас. Тази година екипите ще започнат издирването още преди първия учебен ден, за да може да обхванат повече деца.



170 първокласници в област Кърджали по-малко през новата учебната година
71-но училища ще отворят врати на 15-ти септември в област Кърджали. За разлика от миналата година първокласниците ще бъдат със 170 по-малко.



С 6 милиона лева ремонтират едно училище и една детска градина в Свиленград
Близо 6 милиона лева за ремонт на СУ „Д-р Петър Берон“ и ДГ „Зорница” получи община Свиленград от Националния план за възстановяване и устойчивост. Срокът за изпълнение на проектите е 35 месеца след подписване на договорите.



Община Смолян спаси проекта за социални жилища, строителството им продължава
Община Смолян продължава изграждането на 36 социални жилища. Проектът беше пред провал заради недостатъчно финансиране от Оперативна програма "Региони в растеж" и отказ на изпълнител. На общината обаче са отпуснати допълнително над 2 милиона лева и строителството е подновено.



Общинският театър в Димитровград официално отвори врати
Официално откриха обновения театър „Апостол Карамитев“ в Димитровград. Той бе ремонтиран с финансовата помощ на Оперативна програма „Региони в растеж“. На сцената бе изиграно и първото за сезона представление на Народен театър „Иван Вазов”.



Задържаха хиляди ментета на "Капитан Андреево"
Задържаха фалшиви дрехи, цигари и хранителни продукти при акция на границата с Турция. В специализираната полицейска операция са участвали и митнически служители. Тя се провежда за установяване на лица, извършващи нерегламентиран внос на акцизни стоки и стоки, носещи логото на защитени търговски марки без съгласието на правопритежателя.



Историци представиха книгата "Хасково и неговите кметове 19 – 20 век “
Книгата „ Хасково и неговите кметове 19 – 20 век “ бе представена официално в областния град. Тя е дело на историците Красимира и Веселина Узунови. Творбата е финансирана по Програма “Културни инициативи“ на община Хасково.



Хасково отбеляза Съединението с тържествен ритуал и концерт на Николина Чакърдъкова
Хасково отбеляза Съединението с тържествен ритуал и концерт на Николина Чакърдъкова. Заради трагедията в община Царево празничните фойерверки бяха отменени.



Гвардейският отряд на Кърджали с четири хореографии на историческия спектакъл във Варна
Кърджалийският ученически гвардейски отряд ще вземе участие в културно-историческия спектакъл „Българската армия – от Аспарух до наши дни“ във Варна. Събитието е под патронажа на президента Румен Радев.



49 състезатели стартираха на лекоатлетическия крос „Ванко Дяков“
Николай Първанов от Благоевград спечели тазгодишното издание на лекоатлетическия крос „Ванко Дяков“. Той финишира за 53 минути и 19 секунди. В оспорван финал при жените победата, само с една секунда преднина, извоюва Силвия Георгиева от Пловдив.



С минималното 0:1 "Родопа" отпадна от надпреварата за Купа България
„Родопа" отпадна от надпреварата за Купа България. Смолянчани отстъпиха с 0:1 на „Спартак" (Пловдив).




Шаранджии от 18 отбора участват на турнир по спортен риболов край с. Горски извор.
Състезатели от 18 отбора се включиха в турнир по спортен риболов край Горски извор. Надпреварата е за улов на шаран. Финалът е в неделя.


Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 26 04 2024
Новини 26 04 2024
преди 3 дни
Новини 25 04 2024
Новини 25 04 2024
преди 4 дни
Новини 24 04 2024
Новини 24 04 2024
преди 5 дни
Новини 23 04 2024
Новини 23 04 2024
преди 6 дни
Новини 22 04 2024
Новини 22 04 2024
преди 1 седмица
Новини 19 04 2024
Новини 19 04 2024
преди 1 седмица

Категории

Последни новини