Новини 20 07 2023

  • 00:00, 20 юли 2023 г.
  • 4569
  • 0
  • 0
Закритият плувен басейн в Хасково е готов
Закритият плувен басейн, който община Хасково изгражда, е вече готов. Предстои съоръжението да бъде открито за празниците на града. Това съобщи кметът Станислав Дечев. Преди да заработи спортният комплекс обаче, Общинският съвет трябва да приеме две наредби, с които да се регламентира дейността му.



Пускат в експлоатация общинския басейн на Кърджали в началото на август
Общинският басейн в комплекс „Арпезос“ в Кърджали ще заработи, след като повече от 2 години бе затворен. Очакванията са това да се случи в началото на месец август.



Откриха официално пешеходния мост в парк „Арпезос-Север“ в Кърджали
Пешеходният мост в парк „Арпезос-Север“ бе официално открит. Съоръжението е по-известно като „Пеперудата“ заради архитектурния и конструктивния си облик.



КЗП започва проверки на ресторанти в цялата страна
Комисията за защита на потребителите започва проверки по ресторантите. Повод са публикации в социалните мрежи и медии за нелоялна практика в заведенията за хранене. Най-често сигналите са от летовници по Черноморието.



От РИОСВ-Хасково издадоха три наказателни постановления през юни
Средно по шест проверки на ден са извършвали експертите на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Хасково през месец юни. В резултат са дадени 50 предписания за отстраняване на констатирани нарушения на екологичното законодателство.



Излязоха резултатите от второто класиране на седмокласниците
Излязоха резултатите от второто класиране на кандидат-гимназистите. От Регионалното управление на образованието в Хасково напомнят, че крайният срок за подаване на документи е 24 юли.



Област Хасково е на трето място в страната по брой деца в приемни семейства
Област Хасково е на челните места в страната по брой деца, отглеждани в приемни семейства. Това показват данните на Агенция „Социално подпомагане“ за първите 6 месеца на тази година. За същия период се регистрира незначително увеличение на децата в приемна грижа, както и минимален спад на семействата.



Надпис върху камък показва годината на издигане на параклиса "Свети Пророк Илия" в с. Сърница.
Надпис върху камък, намерен при ремонт, показва годината на издигане на параклиса "Свети Пророк Илия" в село Сърница. След като го откриват, майсторите го вграждат така, че текста да се вижда отвън. Днес святото място, което е на повече от 130 години, чества своя храмов празник.




На Илинден храмов празник отбеляза една от най-старите църкви в Смолянско
Храмов празник отбеляза днес и църквата "Свети Пророк Илия" в смолянското село Чокманово. Православният храм е един от най-старите в Родопите, построен през далечната 1834 година.



Изложбата "Базари" представя картини на 15 художници
Картини на 15 хасковски и гостуващи художници са подредени в градска галерия „Форум“. Всички творби са пуснати в продажба, затова и експозицията е озаглавена „Базари“.



Феномен! Мечка роди и отглежда едновременно четири мечета
Фотокапан на чепеларската ловна дружинка "Карабалкан" улови мечка, която се грижи едновременно за четири малки мечета. Специалистите определят това като много рядък феномен.



"Саяна Хасково" победи "Спартак" с 2:0
„Саяна Хасково“ записа трета поредна победа по време на предсезонната си подготовка. Тимът, воден от Живко Желев, се наложи с 2:0 над „Спартак“ (Пловдив).


Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 26 04 2024
Новини 26 04 2024
преди 2 дни
Новини 25 04 2024
Новини 25 04 2024
преди 3 дни
Новини 24 04 2024
Новини 24 04 2024
преди 4 дни
Новини 23 04 2024
Новини 23 04 2024
преди 5 дни
Новини 22 04 2024
Новини 22 04 2024
преди 6 дни
Новини 19 04 2024
Новини 19 04 2024
преди 1 седмица

Категории

Последни новини