Новини 11 05 2023

  • 00:00, 11 май 2023 г.
  • 4447
  • 0
  • 0
Протест иска справедливост за 23-годишния Йордан, който загина при катастрофа
Близки на 23-годишния Йордан Бозуков, който загина при катастрофа в края на март, излязоха на протест пред хасковската Съдебна палата. Автомобилът на младежа бе ударен от друга кола на пътя между Хасково и Димитровград. 59-годишният водач, причинил произшествието, е напуснал страната след инцидента. Все още срещу него няма повдигнато обвинение. А прокуратурата и полицията си прехвърлят отговорността.



Регистрираха земетресение с магнитут 3,1 северно от Димитровград
Земетресение с магнитуд 3,1 по Рихтер бе регистрирано днес между Димитровград и Стара Загора. Земята се е разлюляла в 11 часа и 23 минути, съобщават от Европейския сеизмологичен център. Няма данни за щети и пострадали хора. Земетресението бе усетено и в Хасково



ВиК-Хасково подменя водопровод с дължина около 1 200 м. в село Динево
Започна цялостна реконструкция на водопровод в хасковското село Динево. Подмяната на тръбата се извършва от ВиК – Хасково и е изцяло за сметка на дружество. Ремонтът се извършва в участък, който е силно амортизиран.



В Хасково отбелязаха сто години от последната публична реч на Стамболийски, която е била в на пл. "Свобода"
Сто години от последната публична реч на Александър Стамболийски отбелязаха днес земеделци в Хасково. Те се събраха в Регионалния исторически музей, където Веселина Узунова припомни историческите събития от началото на миналия век.




Започва гласуването за граждански инициативи по Програмата за граждански бюджети в Община Хасково
Започва гласуването за граждански инициативи по Програмата за граждански бюджети в Община Хасково. Жителите на всички населени места в региона могат да подкрепят предпочитаните от тях идеи, като гласуват на специално създадена платформа.



Богата програма за Европейската нощ на музеите в Хасково и Димитровград
Ретро дискотека в Хасково и фехтовка в Димитровград – тези събития са предвидени в програмите на историческите музеи в двата града на 13 май, когато отбелязваме Европейската нощ на музеите. Входът е свободен.



Колекционерска изложба озаглавена „За буквите“ бе открита в галерия „Форум“ в Хасково
Колекционерска изложба озаглавена „За буквите“ бе открита в галерия „Форум“ в Хасково. Тя е собственост на Хубен Стефанов. Експозицията е посветена на братята Св. Св. Кирил и Методий.



Уникална изложба "Мостът на глаголицата" беше открита в Смолян
Уникалната изложба „Мостът на глаголицата" беше официално открита днес с водосвет. Експозицията е разположена на моста над булевард "България" в новия център на Смолян и може да бъде видяна до 24 май.



В Смолян отличиха библиотека и библиотекар на годината
В Смолян избраха библиотека и библиотекар на годината. Конкурсът бе организиран от Областната администрация и Регионална библиотека "Николай Вранчев". Наградите бяха връчени днес на тържество по случай професионалния празник на работещите в културните институции.



Детската железница в Кърджали стартира официално на 1-ви юни с един вагон повече
Детската железница в Кърджали ще стартира официално на 1-ви юни. Поради големия интерес тази година е предвидено да се прикрепи един допълнителен вагон.



Радостина Лулова завоюва сребърен медал на Европейското първенство по екипировъчен трибой
Радостина Лулова стана европейска вицешампионка по силов трибой. В надпреварата с екипировка състезателката на спортен клуб „Юнак“ завърши с тотал от 527.5 кг.



Сглобиха състезателния подиум за републиканското първенство по вдигане на тежести
Републиканският шампионат по вдигане на тежести стартира утре в Хасково. Състезанието ще се проведе в рамките на три дни в зала „Дружба“.



"Черноморец" победи "Саяна Хасково" с 4:2
“Саяна Хасково” загуби гостуването си на “Черноморец”. “Акулите” победиха с 4:2.




Юношите на БК "Хасково" ще играят решителни квалификации за финалната четворка
Юношите на баскетболния “Хасково” ще играят квалификации за влизане във финалната четворка на Дивизия 1. Мачовете са утре.

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 30 04 2024
Новини 30 04 2024
преди 1 ден
Новини 29 04 2024
Новини 29 04 2024
преди 2 дни
Новини 26 04 2024
Новини 26 04 2024
преди 5 дни
Новини 25 04 2024
Новини 25 04 2024
преди 6 дни
Новини 24 04 2024
Новини 24 04 2024
преди 1 седмица
Новини 23 04 2024
Новини 23 04 2024
преди 1 седмица

Категории

Последни новини