Новини 18 01 2023

  • 00:00, 18 яну 2023 г.
  • 3372
  • 0
  • 1
Убийството в Гарваново е заради отказан заем от 200 лева
30-годишният Александър Александров е задържан за убийството на 67-годишния Атанас Николов от хасковското село Гарваново. Срещу мъжа вече има повдигнато обвинение. Това съобщи окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов. Той добави, че престъплението е извършено с особена жестокост.



2 коли изгоряха на паркинг в кв. "Орфей" в Хасково
2 коли са изгорели на паркинг в квартал „Орфей“. Инцидентът е станал малко след полунощ. От полицията разследват причините за пожара.



ХАС не уважи жалбата срещу такса смет за 2022 г.
Хасковският административен съд отхвърли жалбата, подадена от граждани и организации, срещу решението на Общинския съвет, с което бе определен размера на таксата за битови отпадъци в община Хасково за 2022 г. Според съдебния състав не са били допуснати съществени процесуални нарушения при издаването на оспорената част на решението.



Близо 200 души са нахапани от бездомни кучета в Кърджали, 38 от тях са деца
Проблемът с бездомните кучата в Кърджали се задълбочава. Увеличава се броят на хората, нахапани от безпризорните животни. Близо 200 души са пострадали от началото на миналата година досега.



Турски шофьор крие сирийски бежанци в тоалетна на автобус
50-годишен турски гражданин е привлечен като обвиняем за каналджийство. Това съобщават от Апелативната прокуратура в Пловдив. Шофьорът се е опитал да преведе с автобус през българо-турската граница двама нелегални мигранти.



Температурен рекорд в Хасково! Топлото време затвори Ледената пързалка
Tемпературен рекорд бе отчетен днес в Хасково. По обяд от областната метеорологична станция са измерили 18,2 градуса по Целзий. Така се подобрява рекорда от 2007 година, когато на 18 януари са били измерени 17,5 градуса. Заради топлото време ледената пързалка в Хасково временно затвори врати.



Липсата на сняг се оказа най-голямото предизвикателство за курорта Пампорово
Необичайно топлата зима и липсата на сняг се оказаха най-голямото предизвикателство за Пампорово. Това признаха от родопския курорт. Естествена снежна покривка се натрупа миналата седмица, но заради януарската пролет тя се топи.



Аудиогид ще популяризира туристически обекти в три области
Аудиогид на български и английски език ще популяризира туристически обекти на територията на областите Хасково, Кърджали и Смолян. Повече по темата вижте в репортажа.




В Харманли се преклониха пред саможертвата на загиналите за Освобождението на града
Харманли чества 145 години свобода. Официалната церемония бе край Руски паметник.




Църквата "Свети Атанасий Велики" в Харманли чества храмов празник
На Атанасовден храмов празник чества близо двувековната църква „Свети Атанасий Велики“ в Харманли. По този повод бе отслужена тържествена света литургия. Службата бе водена от архимандрит Богослов. За подкрепата си към църквата бившият областен управител на Хасково д-р Стефка Здравкова получи благодарствена грамота.




Женят безплатно на Свети Валентин в Хасково
Гражданските бракове в Хасково ще бъдат безплатни на Свети Валентин. Това съобщават от пресцентъра на общината. Две двойки вече са подали заявления за узаконяване на връзките си в Деня на влюбените.




"Родопа" стартира подготовката си за пролетния полусезон
С известно закъснение футболистите на "Родопа" започнаха подготовката си за пролетния дял на първенството. Тренировките ще преминат изцяло на базата в Смолян. От клубното ръководство са планирали четири контроли.



Най-добрите спортисти на Хасково за 2022 г. ще бъдат обявени на 3 февруари
Награждават най-добрите спортисти, отбори и треньор на Хасково за 2022-ра година на 3 февруари. Церемонията ще бъде в зала “Хасково”.

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Последни новини