16 скейтъри мериха сили в първото SKATE Competition

Първото SKATE Competition за любители излъчи своите победители. От 5-те участници на възраст до 15 години в “Run" победител стана Борис Колегов, а в "Game of skate" и "Best trick"- Георги Киряков. При големите също двама от 11-те скейтъри спечелиха трите кръга. Големият Васко – Васил Троев - в "Game of skate", а в другите две дисциплини най-добър беше – Николай Стефанов. Ангел Диманов водеше състезанието, обясняваше триковете и даваше оценка за изпълнението им.

Един от състезателите Иван Кръстев помагаше и за техническото обезпечаване. Той сподели, че тук се учат един от друг, всеки споделя наученото с останалите. Мечтата им е в най-скоро време да има второ състезание, може би още през септември. И тогава да дойдат скейтъри от други градове, да има и специалисти, които да влязат в журито, а кметът вече е обещал подкрепата си.

Скейт- парка и спортната площадка вече се превръщат не само в любимо място за децата на Първомай, тя става забележителност, която я посещават и като туристически обект. Само преди няколко дни, със съдействието на кметството, деца от село Караджалово направиха велопоход, посветен на 1 юни. Тяхна цел беше площадката,а във футболен мач изпробваха настилката.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини