Новата зала по бадминтон прие първото голямо състезание

Изображение 1 от 3

  Вчера беше открито първото голямо състезание в залата по бадминтон на КФВС „Атлет“.  Първомайските бадминтонисти са домакини на Републиканското първенство за момчета и момичета до 13 години.

  53 момичета и 56 момчета  от 19 клуба в страната ще се състезават на сингъл, двойки момчета, двойки момичета и смесени двойки.

  На официалното откриване присъстваха кметът на общината Николай Митков, който пожела успешно представяне на състезателите. Сред официалните гости беше и екс кметът Ангел Папазов, по времето на чийто мандат започна изграждането на залата.

  Главният съдия на състезанието Слънчезар Цанков     сподели, че е впечатлен от организираността и сплотеността на първомайските бадминтонисти.“Личи си, че тука всички живеят със спорта, каза той.-С очите си видях как след първия ден родителите почистиха цялата зала. Личи си тяхната съпричастност. Личи си и съпричастността на градската и общинска управа“.

  Цанков сподели и първите си наблюдения от първенството, като отличи Елена Попиванова и Георги Рупцов и каза, че според него те са фаворити за спечелването на златото.

  Първомайският бадминтон се представя още от Антоанета Димитрова; Дарина Добрева, Анелия Караманова; Валентина Кирякова; Синай Мехмедова; Стилян Нановски, Валерия Нолева; Павел Панев; Мартин Попов; Пламена Личева- възпитаници на треньорите Илиян и Красимир Кръстеви.

  Първенството продължава и днес.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Последни новини