Лазарки поздравиха гостите на "Златаров", дошли за откриването на STEM центъра

    Вчера в СУ „Проф.д-р Асен Златаров“ беше открит STEM център. Високотехнологичните класни стаи за наука, технологии, инженерство и математика  (STEM) са на стойност 300 000 лв., предоставени по

    Национална програма „Изграждане на училищна STEM среда”.

    Центърът за дигитални създатели с прогресивно мислене. Той симулира реална работна среда в технологична компания с място за творческа дейност, индивидуална и екипна работа, нетрадиционна учебна и работна среда, високоскоростна интернет свързаност и др. Центърът е място, на което учениците ще работят по създаване на приложни проекти, които ще решават реални казуси и проблеми на бизнеса и бита. С помощта на електрониката и роботиката, изследвания, експерименти и анализи ще се създават икономически и технологични решения, основани на предпоставката за интелигентно интегрирано и приобщаващо управление на природните ресурси и инфраструктурите.Ръководител на проекта е Красимира Дамянова.

    Гости на церемонията по откриването бяха Наталия Михалевска от МОН, Антоанета Пакова от РУО - Пловдив, кметът на община Първомай Николай Митков и представители на партньорите на Центъра за творческо обучение. Всички те бяха приветствани от малките лазарки на училището.

    Отец Станимир освети STEM центъра и пожела здраве на учениците и учителите.

    Поздравления и пожелания за успешна и лека работа бяха направени и от всички гости. В думите им намериха място възхищението от положения труд и постигнатото по отношение на създаването на кабинета.

    Националната програма „Изграждане на училищна STEM среда“ има за цел да повиши интереса на учениците и техните постижения в областта на науките и технологиите, като подкрепи създаването на училищни центрове с фокус върху STEM. Те ще предоставят всички необходими условия за провеждането на съвременно и качествено STEM обучение в училище.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини