Приключи Седмицата на предприемачеството в СУ "Златаров"

Изображение 1 от 2

    С редица дейности, посветени на предприемачеството беше изпъстрена  седмицата между 13 и 19 ноември в СУ „Проф.д-р Асен Златаров“. Така учениците, ръководени от учителите Венета Кичукова, Ирина Герджева и Даниел Владиславов станаха част от Световната седмица на предприемачеството.  

    В училището, в часовете, посветени на технологии, икономика, индустрия, мениджмънт бяха проведени интересни срещи, дискусии и игри, развиващи уменията в тези области на ученици в прогимназиален и гимназиален етап. Дейностите, съобразени с възрастта и интересите на учениците, образоваха и провокираха. Бъдещите служители и ръководители се запознаха с редица стъпки, необходими за започване на работа, проследиха взаимоотношенията между работещи и работодатели, развитието на човешките ресурси и програмни продукти. За различните дейности гостуваха представители на мениджърски екипи от действащи компании и банки – Димитър Иванов от „Нов век“, Георги Петков – изпълнителен директор на БТЛ, Димитър Димитров от „Рийт пак“ и Спас Козанов от ПИБ.

    Световната седмица на предприемачеството се отбелязва се от 2008 г. по инициатива на Мрежата за глобално предприемачество (GEN) с цел подпомагане на предприемачите да разширят своя бизнес за постигане на икономически растеж.

    Т.Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Последни новини