По вода ще върви на абитуриентите от "Златаров"

    На абитуриентите от „Златаров“ „ще им върви като по вода“, ако старото поверие излезе вярно. Силен дъжд се изсипа над Първомай час преди началото на бала им. На младите дами им се наложи да вдигнат високо полите на скъпите си рокли. Всеотдайни  кавалери помагаха техните момичета да „спасят“ воланите от водата.Квартет гайди поведе пъстрото шествие по подгизналия от дъжда червен килим.

    Това не развали атмосферата и празничната програма. А тя беше богата с гости и състави на училището. Кметът на общината Николай Митков пожела на абитуриентите да се връщат в Първомай при своите родители, учители и приятели. От името на родителите Гинка Иванова, майка на абитуриента Никола Войников ,благодари на всички учители.

    „Нашата любов беше трудна, но истинска“ - призна една от отличничките на випуска – Айше Изетова в обръщението си към учителите и директора. „Развълнувани сме, допълни тя, защото ни предстои най-голямото приключение – животът“.

     В отговор на нейните думи директорът Чавдар Здравчев пожела на своите  възпитаници да бъдат щедри, защото всичко което ще дадат, ще им се върне трикратно. И припомни, че не трябва да тъгуват за раздялата, защото в този момент се разделят като учители и ученици, но малко по-късно им предстои да празнуват заедно вече като приятели.

    По традиция преди да се отправят към ресторанта, абитуриентите и техните учители се хванаха на празнично хоро.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Последни новини