Първомай отбеляза 24 май с празничен концерт

Изображение 1 от 5

    Празничният концерт по случай 24 май в  Първомай започна с издигането на националният флаг и слово на кмета Николай Митков. Той се обърна към учителите, учениците, читалищните дейци и деятелите на българската култура, просвета и наука:

    „Има дни и дати, които са втъкани в българския ген, които с раждането,  се предават на новороденото  българско дете,  и които никога не излизат от българското сърце, защото тези дати са кодът на нашата българска идентичност,те ни определят като народ, като общност,  като българи!- каза кметът - Денят на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност идва със своята тържественост, пренесъл възрожденския си дух през годините, утвърдил се като един от най-светлите и най- български празници.

    В празничната програма взеха участие ученици от- СУ «Проф. д.р Асен Златаров» с ръководители - Венче Колева, Миглена Стоева, Севил Маринов, Стойчо Стоев; ПГСС «Васил Левски» с ръководители Елеонора Въцова, Атанаска Петрова, Найден Найденов; ОУ «Св. Св. Кирил и Методий» с ръководител Росица Манахилова; НУ «Христо Ботев» с ръководители Мария Грозева и Мария Иванова; ОУ „Георги Караславов” кв. Дебър с ръководител Александър Маринов и Георги Маринов; ОУ „Васил Априлов” село Виница с ръководител Величка Карадинева.

    Водещи на събитието- Мартина Митева и Павел Янакиев- ПГСС «Васил Левски» и Емилия Ангелова и Благой Енчев- СУ «Проф. д-р А. Златаров».

    Parvomai.NET

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини