Общо 250 златаровци през това лято ще изпитат удоволствието от лагерния живот

Изображение 1 от 3

    За учениците от СУ „Проф.д-р Асен Златаров“ тази година са организирани 5 лагера. Два на море и 3 в прохладата на планината.

    Първата морска смяна беше за ученици от VII-те класове, организирана по програмата „Отново заедно“. Тя е предназначена за тези, които през изминалата учебна година са били най-дълго на обучение в електронна среда и има за цел да компенсира социалната изолация. 60 ученици имаха възможност да бъдат заедно на морския бряг в Приморско. Те посетиха устието на река Велека, резервата „Странджа“ и етнографския резерват в село Бръшлян, възпято в химна на Странджа със  старото си име Сармашик; плаваха с корабче до остров „Св.Анастасия“. Техни ръководители в преживяването бяха Павлина Георгиева, Нели Стефанова, Пенка Найденова и Миглена Стоева.

    Учениците от 5 клас бяха на планински приключения в Родопите заедно с учителя си по физическо Николай Кръстев. Многото игри, забавленията и планинските преходи ги карат с нетърпение да очакват следващото лято.

    Изпълнени с емоции беше и лагерната смяна на учителките Гергана Стойчева, Ганка Вантова и Красимира Гочева. Игри на открито, „тарзанов тролей“, посещение на Ягодинска пещера и пещерата Дяволското гърло донесоха сладка „умора“ на децата от начален курс, а вечер спяха в уютния комплекс „Рожен“.

    След дни 60 ученици от II и III  клас ще се отправи към своето планинско приключение, водени от учителките им Атанаска Ботева, Елена Николова, Галя Иванова, Веселина Янкова и Екатерина Дичева. Малко по-късно започва и лагерната смяна на гимназистите на море. За тяхната сигурност и забавления ще се гриажат Йордан Георгиев, Николай Кръстев, Иван Атанасов и Георги Иванов.

    Общо 250 ученици от училището са изпитали или ще изпитат удоволствието от лагерния живот – време далече от компютрите, в което всичко са заедно и работят и се забавляват в екип.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини