Ученик от ПГСС се класира за последния кръг на Националното състезание за икономисти на английски език

Ученикът в XI клас на ПГСС „Васил Левски“, Първомай  Мартин Иванов е един от 28 ученици от професионални гимназии с икономически специалности, които са допуснати до последния – трети кръг, на Националното състезание за икономисти на английски език.

В първия етап на надпреварата, който се проведе на 9 март, Мартин решава тест за определяне на нивото на подготовка по английски език.

Вторият кръг на състезанието включваше два модула. Първият модул изискваше създаване на есе на английски език на тема: „Висока инфлация – проблем и предизвикателство“ и представянето му на 21 март.

Вторият модул бе за проверка на уменията на ученика да води разговор на английски език. Събеседването се проведе от представител на Американския университет по телефона.
Целта на събеседването бе проверка на речевите и комуникативни умения за правилно изразяване на английски език.

В първите два етапа на състезанието участва съученикът на Мартин Йордан Запрянов. С учениците работи преподаващата в училището Мария Банялиева – старши учител по английски език.

Националното състезание за икономисти на английски език е за ученици от ХІ и XII клас на професионалните гимназии по икономика и професионални гимназии с икономически специалности. То се организира от Професионална гимназия по икономика „Иван Илиев“ гр. Благоевград в партньорство с Американски университет в България и с подкрепата на РУО-Благоевград и МОН.

Екип "Ученически стандарт"

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини