В ПГСС избраха отбор, който да ги представя на състезанието "Млад фермер"

Калина Христова, Ваня Илчева и Христо Христов ще представят ПГСС "Васил Левски", Първомай  на регионалния кръг на Националното състезание „Млад фермер“. Те бяха излъчени на 28 февруари, когато се проведе училищният кръг на надпреварата.

Състезателите в направление „Растениевъдство“ в рамките на 10 минути трябваше да разпознават семена по видове и групи и да ги впишат в работен лист. Най- висок резултат постигна Калинка Христова от Х б клас, следвана от съученичката си Ивайла Ангелова и Валерия Пехливанова от XI б клас, останала трета. Дияна Сулева и Атанас Трендафилов – учители по професионална подготовка, оценяваха участниците в това направление.

В направление „Животновъдство“ Ваня Илчева от XI б постигна най-висок резултат, като остави на второ място Атабай Ходжа от IX в. Божидар Атанасов от IХ в се класира на третото място. Учениците разпознаваха фуражи и добавки, използвани при храненето на домашни животни. Работата им оценяваха Васил Василев и Мирослав Атанасов – учители по професионална подготовка.

Христо Христов от XI в е победителят в направление „Механизация на селското стопанство“. На второ място след него се класира Сергей Маринов от същия клас, а трети е Тодор Василев от XII г. В тази част на състезанието участват само ученици, които са правоспособни водачи на МПС. Надпреварата включва решаване на листовки. А на полигона на училището състезателите мериха уменията си в майсторско управление на трактор по предварително зададен маршрут. Оценяваха ги Кръстю Петров и Гроздан Диневски – преподаватели по професионална подготовка.

Отборът на Професионалната гимназия за следващите етапи на „Млад фермер“ включва победителите във всяко от направленията.

Регионалния кръг на Националното състезание ще се проведе в периода март-април.

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Последни новини