Юношески отбор и Община влязоха в конфликт

Юношески отбор с неустановен статут има желание да ползва общински терени в Първомай. От една страна там играят 16-17-годишни младежи, за които спортът е полезен. От друга страна не става ясно този отбор под каква форма съществува юридически.

След като миналата година ФК „Борислав“ изпада от „В“ група, треньорът Димитър Янчев – Янеца подава оставка. Разпада се и юношеският отбор до 17 години към „Борислав“. По думите на Янеца родителите са поискали той да сформира друг отбор и да продължи да тренира с момчетата. За да могат да участват в първенства, отборът е регистриран като отбор от ФК „Марица“ – село Градина. При това положение би трябвало те да могат да ползват стадиона на клуба в село Градина. Тъй като там тренират други формации, а момчетата от отбора са от Първомай, треньорът счита че е удачно те да тренират на стадиона в кв.Любеново в Първомай.

Обаче от общината казват, че за да е възможно това, трябва да има регистриран клуб и този клуб да сключи договор с тях за ползване на стадиона. Понеже това не е изпълнено, заключват съблекалните на любеновския стадион.

От Община Първомай потвърдиха, че са готови да сформират юношески отбор, който да тренира при нормални условия на градския стадион и с финансова подкрепа от общинския бюджет, но за целта е необходимо да се проведат разговори и да бъдат изпълнени някои условия.

Конфликт има и в името на юношите той трябва да бъде решен възможно най-скоро.  Затова най-добре е двете страни да седнат на една маса и да поставят исканията си ясно и конкретно формулирани.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини