Президентът награди ПГСС по случай 65 години професионално образование в Първомай

Изображение 1 от 4

    С постановление на президента на РБългария ПГСС „Васил Левски“ бе удостоено с почетен плакет „Св.св. Кирил и Методий“ по случай 65 години професионално образование в гр. Първомай. Плакетът беше връчен по време на празничния концерт, организиран от училището, чрез кметът на общината Николай Митков.

    В тържественото събитие се включиха професионални актьори, фолклорни състави от ОДК – Пловдив и джаз дует. Специално място заеха рецитациите на учителките по литература Лиляна Димитрова и Антония Георгиева и  Танцова формация „Празничен ритъм“, съставена от настоящи учители и бивши възпитаници на училището.

    В тържественото си слово директорът на училището  Росица Генова каза: „Кратката, но наситена с много факти история на училището категорично доказва, че ентусиазмът на първите преподаватели, а смея да кажа на първите строители на МТУ през 1959 година, е жив и днес от техните приемници. Той е движещата сила, която позволява за относително малък срок от време, професионалното образование в Първомай да се наложи като добра перспектива за много от младите хора в общината. Това не е никак случайно, то е постигнато с упорит труд на всички работили някога и сега в професионалното училище, независимо как се е наричало през годините – МТУ, ПТУ, СПТУ, ТМСС или ПГСС. Зад тези съкращения на имена се крият различни съдби на много учители, ученици и служители. Различните имена са знак за промените, състояли се в професионалното образование през годините. Те са категорично доказателство, за живия стремеж да се отговаря ежедневно на новите предизвикателства, на динамичното  времето, в което живеем и на нуждите на икономиката в региона ни“.  

    С лична благодарност и скромен подарък към своя директор се обърнаха учениците от ПГСС „Васил Левски“, като ѝ пожелаха да мечтае и да сбъдва.

    Кметът на общината Николай Митков поздрави учителите, учениците и служителите на Професионалната гимназия за празника, а от името на училището Росица Генова му връчи благодарствена грамота за подадената от общината ръка.

    След това кметът прочете поздравителния адрес от президента Румен Радев: „… Вече 65 години Вашето училище се ползва с високо обществено доверие като образователна институция, утвърдила стандарт на отлични условия за придобиване на образование, квалификация и умения в областта на селското стопанство и екологията…“ Връчен беше и почетния плакет, който Росица Генова прие силно развълнувана.

    След тържествената част празникът продължи с изпълнения на Нелина и завърши с празнично хоро.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини