Константин Николов и Ивайло Динков ще представят училището си на областния кръг на Spelling Bee 2022

Изображение 1 от 4
     

    За втори път Константин Николов се класира на първо място в училищния кръг на състезанието Spelling Bee в СУ „Проф. Д-р Асен Златаров“, гр. Първомай, което  се проведе на 1.03.2022.

    Константин Николов спелува правилно думата rival /съперник/ и победи Ивайло Динков , който се класира втори. И двамата ученици имат право да участват на  регионалното състезание, което ще се проведе на 26 март, 2022 г. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 16 април 2022 в София.

    В училищния кръг се включиха 12 ученици, а организатори бяха техните преподаватели английски език Анета Лозева и Боряна Димитрова.

    Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.  Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.

    Всяка година организаторите предлагат на училищата да участват в допълнителни дейности и конкурси по значими теми. Тази година участниците ще се включат в кампания под наслов Search BEEyond the bvious /Търсете отвъд очевидното/.

    Parvomai.NET

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Последни новини