Емил Кичуков за втора поредна година печели училищния кръг на Spelling Bee

За втора поредна година Емил Кичуков стана училищен шампион на състезанието по правопис на английски език Spelling Bee, проведено в СУ „Проф.д-р Асен Златаров“. Той  спечели в оспорваната надпревара, като спелува правилно думата blossom (цъфти) и победи Ралица Запрянова, която остана на второ място. И двамата ученици ще продължат участието си в регионалниите квалификации на състезанието Spelling Bee, които ще се проведат в периода 14-17 март, 2024 г., а най-добрите ученици ще участват в регионалните състезания на 23 март, 2024 г.

Правописните двубои (на английски „spelling bees“) са традиционни американски състезания, в които участниците трябва да изговорят правилно, буква по буква, най-много думи. Непредсказуемото изписване на думите в английския допълнително повишава сложността на съревнованието. Състезанието повишава интереса на учениците към изучаването на английски език и подобрява знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. Състезателният елемент е много силен мотиватор за участниците, а емоцията е несравнима. Училищните Spelling Bee състезания често се превръщат в истински празник за цялата общност.

Tази година участниците в състезанията имат възможност да се включат в съпътстваща кампания. Надсловът ѝ е BEE Green, с което организаторите насърчават учениците да да участват в различни инициативи, свързани с опазването на околната среда. Това е възможност младите хора да бъдат възпитани в отговорност, грижа и любов към Земята. Всеки месец (от м. ноември до м. март) организаторите изпращат по едно предизвикателство. Задачите да свързани с водене на природосъобразен начин на живот, ограничаване на вредните за околната среда продукти и пестене на природни ресурси. Споделят с участниците интересни идеи и забавни дейности, които ги ангажират да бъдат „по-зелени“ в ежедневието.

Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие - КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България“,  Посолството на САЩ и Министерство на образованието и науката.

Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Последни новини