Поздрав от кмета на общината Николай Митков по случай Националния празник на България

Уважаеми съграждани, 

Денят, в който честваме Освобождението на България от османско иго е време да си припомним уроците на миналото и да ги пренесем в бъдещето, да бъдем обединени от общата ни история, от обичта към родината и от стремежа към напредък и благополучие.

Трети март ни напомня за важността на обединението в името на национален идеал, защото само чрез съвместни усилия можем да строим по-добро бъдеще. Той е свещена дата в сърцето на всеки истински българин.

Нека тази дата бъде вдъхновение за всеки един от нас, за да продължим да изграждаме силна и благоденстваща България. В навечерието на 3 март историята ни изправя пред поредното изпитание – да събудим духа на българи и родолюбци и да си спомним онази мразовита зима на 1878 година, донесла изстраданото Освобождение на България от турско робство.

Героизмът на предците ни да окуражава съвременни и бъдещи поколения в името на България.

Необходимо е да предадем и на децата си  завета да тачат и пазят свободата, да обичат отечеството си и да строят с разум и сърце, отговорно и вдъхновено своя нов, по-добър и красив свят, за да бъде в сигурни ръце бъдещето на България.

Поздравявам Ви с националния празник на Република България! Да го посрещнем достойно и да предадем на потомците си свещения завет -да пазят като висша ценност Свободата!

Честит празник!

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Случаен виц

Последни новини