Рибари се надпреварваха на Бряговския язовир. Кърджалиец победи

    27 рибари се включиха на състезание по плувка на Бряговския язовир, близо до гр. Първомай на 26 септември. Организатор на събитието бе Пловдивската окръжна лига по плувка. В приятелското събитие, което нямаше официален характер, рибарите се състезаваха за купи и медали. Победител стана Димитър Димитров с резултат 9,910 кг.

    Георги Йорданов, съдия на състезанието, разказа, че в надпреварата се лови основно на глина с вердевас и пинкита. „Рибите са дребни, основно платика. Тук-таме има единично шаранче. Това състезание е на плувка и риболовът е интензивен, ловят се почти едни и същи риби. Близката дистанция е много плитка, затова се лови „на мач“, защото рибите се държат навътре.

    В състезанието участваха рибари от Пловдив, Стара Загора, Кърджали… от почти цяла България. Организацията е била като  на кръг от Републиканското първенство, но без точки за класирането.

    На въпроса „Кой чисти уловената риба“, отговорът е изненадващ, но само за хората, които не познават този спорт – рибата се връща във водоемите. Но накрая въдичарите все пак се събират, за да има къде да се разказват прочутите рибарски истории.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини