Пампорово събира ски елита за две състезания

106 скиори от 8 държави ще се борят за купа “Пампорово”

 

От 10 март до 13 март, курортът Пампорово ще събере българския ски елит.

В оспорвана конкуренция със състезатели от Гърция, Македония, Черна гора, Сърбия, Румъния, Кипър и САЩ, най-добрите ни алпийци ще се борят за Купа Пампорово, която и тази година е част от календара на международната ски федерация FIS.

Едновременно с Купа Пампорово в курорта ще се проведе Държавното първенство по алпийски ски. Дисциплините и в двете състезания са слалом и гигантски слалом, а пистата – Стената пред Студенец.

През всеки от четирите дни ще има по два манша, като първите стартове са в 10.00 часа. Награждаването се очаква да бъде в неделя в ранния следобяд. Заявки за участие в Купа Пампорово са подали 76 мъже и 30 жени. Организатор на състезанието са “Пампорово” АД и Българска федерация ски.

Това ще бъде и генерална репетиция за стартовете от Европейската купа, които предстоят на същата писта през 2012 година, след 25 годишно прекъсване.

Снежната покривка на връх “Снежанка” в Пампорово вече е повече от 110 см. Пистите са отлично обработени, а здравата основа от изкуствен сняг и последния снеговалеж, осигуряват перфектни условия за ски поне до края на март.

 Чудомира Щерева

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини