СУ "Златаров" изпълни приема си на 100% за прием на осмокласници

Местата в трите паралелки VIII  клас в СУ „Проф.д-р Асен Златаров“  са заети на 100%. Това стана ясно след като вчера излязоха резултатите от първо класиране след 7. клас.

Трите предложени от училището  специалности са запълнени с максималния допустим брой класирани ученици. Специалността с най-висок бал е „Електронна търговия“, като всички, кандидатствали  в нея, са класирани по първо желание. Веднага след това е „Туристическа анимация“, а трета по бал е новата специалност „Икономическо информационно осигуряване“.

Завършилите специалност „Туристическа анимация“ получават професионална квалификация „Аниматор на туризма“, тези от „Електронна търговия“ излизат със специалност  „Организатор на интернет приложения“, а тези от „Икономическо информационно осигуряване“  -  „Оператор информационно осигуряване“.

 Периодът от 13-ти до 15-ти юли е  важен за всички бъдещи осмокласници, защото учениците, които са приети на първо класиране, могат да отидат в училището и да се запишат. Освен това през тези 3 дни (от 13-ти до 15-ти) учениците, които са приети по второ или следващо желание, могат да подадат заявление за участие във второ класиране, като си запазват резултатите от първо класиране и не губят своето място.

Резултатите от второ класиране ще бъдат обявени до 20 юли, като срокът за записване на учениците, приети на второ класиране, ще бъде от 21 до 22 юли. На 25 юли ще се обявят записалите се ученици и броят на незаетите места след второ класиране.

Димо Димов

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини